FREM in praktijk

  • Code

    L.27643

  • Studiebelastingsuren

    840

  • Taal

    nl-NL

  • Kwartiel van uitvoering

    1, 2, 3, 4

In het semester FREM (Facility & Real Estate Management) in praktijk mogen studenten aantonen dat ze in staat zijn om een passende ruimtelijke omgeving en facilitaire dienstverlening te realiseren voor de diverse gebruikers (intern en extern). 
De FREM-strategie (huisvestings- en dienstverleningsconcept) van een organisatie in het FM-werkveld vormen hierbij het vertrekpunt. 
Op basis van een verkenning van actuele ontwikkelingen (FREM Pre-scan) zal de student 
- een actueel vraagstuk selecteren dat past bij de FREM- en organisatiestrategie, 
- om vervolgens vanuit een verdiepende probleemanalyse (FREM Scan) de achterliggende oorzaken in beeld te brengen, 
- daarvoor relevante FREM-oplossingen in kaart te brengen 
- om tot slot een vertaling te maken naar een overtuigend advies (FREM Advies) voor het geselecteerde praktijkvraagstuk.

Competenties

  • HBS 12. Vrije competentie

Leerdoelen

In dit licentiespecifieke FM-semester leert de student vanuit een integrale benadering kijken naar relevante FM-thema's op tactisch/strategisch niveau. 
De kern van deze module bestaat uit het analyseren van actuele vraagstukken rondom huisvestingsmanagement en professionalisering van facilitaire organisaties aan de hand van ontwikkelingen in de praktijk. 
Vanuit een verdiepende inventarisatie van alternatieven ontwikkelt de student vervolgens een passend advies, waarbij tevens de vertaling wordt gemaakt naar consequenties op het gebied van Strategisch Management, Financieel Management, Human Resource Management, Sourcing en Verandermanagement. 
In deze toetsen worden de FM-kerngebieden Space (huisvesting) en Service (facilitaire dienstverlening) op eindniveau getoetst. Daarnaast worden onderdelen uit het kerngebied Business behandeld. Tevens speelt de wijze waarop (pre)scans en adviezen worden gepresenteerd een rol binnen de toetsing, als bouwstenen voor de Reflective Practitioner-lijn

Werkvorm

Code Naam
HC Hoorcollege
WC Werkcollege
T.53776 FREM Prescan W
T.53775 FREM Scan A
T.53777 FREM Advies PF