ARC1: Oppervlaktekartering uitwerken

  • Code

    L.28544

  • Studiebelastingsuren

    140

  • Taal

    nl-NL

  • Kwartiel van uitvoering

    1

In het toepassingsblok 'Uitvoeren en uitwerken van een veldkartering' wordt door de studenten onder begeleiding van docenten een oppervlaktekartering in het veld uitgevoerd en vervolgens uitgewerkt. Om dit te kunnen doen worden in workshops verschillende technische handelingen behandeld, zoals landmeten, vondsten herkennen en verzamelen, omgang met en bekijken van kaartmateriaal en kaartlagen, en kennismaking met het werken met behulp van datasets in GIS en Excel.   

Competenties

  • BBT competentie(s) zie Blackboard

Leerdoelen

  1. De student kan KNA-conform en aan de hand van een PvA een oppervlaktekartering uitvoeren: grid uitzetten, karteren, vondsten verzamelen en verwerken.
  2. De student weet welke methoden en technieken de archeoloog tot zijn beschikking heeft om metingen in het veld te verrichten. 
  3. De student kan de resultaten van een oppervlaktekartering uitwerken: vondsten determineren (op hoofdfase/categorie), administreren, visualiseren (tekenen & fotograferen) en ruimtelijk weergeven/duiden in een GIS. 
  4. De student is bekend met algemeen in de archeologie gebruikte (digitale) programma’s en weet hoe en waarom deze worden toegepast. 
  5. De student kan informatie verzamelen en de documentatie ervan beheren.
  6. De student kan onderzoeksuitkomsten begrijpelijk presenteren.
  7. De student kan een verzorgd en leesbaar (taal en vormgeving) KNA-conform verslag schrijven met een logische en gestructureerde indeling.
  8. De student is in staat om de werkzaamheden in groepsverband uit te voeren: op basis van een duidelijke werkverdeling.
  9. De student is zich bewust van het groepsproces en de eigen rol daarin.
  10. De student beheerst de basiskennis en -vaardigheden voor Excel en kan dit aantonen met een (Microsoft) certificaat.

Werkvorm