Final Thesis

  • Code

    L.228

  • Studiebelastingsuren

    840

  • Taal

    nl-NL

  • Kwartiel van uitvoering

    1, 2, 3, 4

Het afstuderen is een vorm van onderwijs waarbij de student werkt en leert in een bedrijf of instelling. Leren en werken gaan hand in hand tijdens het afstuderen. Gedurende een aaneengesloten periode van ongeveer vijf maanden verricht de student activiteiten die hem in staat stellen zijn afstudeerdoelen te bereiken. Het afstuderen omvat 30 studiepunten en wordt beschouwd als een aparte onderwijseenheid.  

Het afstuderen is het laatste onderdeel van de studie en voordat de student gaat afstuderen dient hij alle studieonderdelen te hebben afgerond  

Competenties

  • LED competentie

Leerdoelen

Hoofddoel van het afstuderen is dat de student aantoont te voldoen aan het profiel van een beginnend beroepsbeoefenaar in de Mechatronica. De student toont dit door werkzaamheden te verrichten die hem per competentie aanwijsbaar op het juiste niveau brengen. 
1. De student kan de kennis en vaardigheden uit verschillende vakgebieden zoals die hij in de opleiding heeft verworven, toepassen in de beroepspraktijk bij het uitvoeren van taken en het oplossen van problemen.  Daarnaast is hij in staat om waar nodig deze kennis zelfsturend en op gestructureerde wijze  te verbreden en te verdiepen. De student zal zelfstandig een complexere taak moeten kunnen uitvoeren en problemen die zich daarbij voordoen moeten kunnen oplossen (zie beschrijving van de dilemma’s bij de verschillende competenties). Daarbij moet hij het werk goed kunnen plannen.  
2. De student ontwikkelt zijn sociale en communicatieve vaardigheden.  
3. De student verwerft inzicht in de structuur, organisatie en cultuur van een bedrijf of instelling. 
4. De student wil en kan zich gedragen als een verantwoordelijk werknemer.   
5. De student oriënteert zich op de verdere studie en de beroepscarrière. 

Werkvorm

Code Naam
XT Extern
T.45057 Final Thesis (MT)