Agenda

Horen, Zien en Swipen - afsluitende bijeenkomst

11.12.2018  | 16:00  | F1.10 | Saxion Enschede

Hans Schnitzler geeft een kleine filosofische beschouwing over wat intieme digitale technologie als de smartphone met ons en met onze samenleving doet. Hij bevraagt Saxion studenten hoe het is om één week digitaal onzichtbaar te zijn geweest.

Een week zonder smartphone, de gemiddelde student moet er niet aan denken. Hoe is de ervaring van de deelnemers aan het Digital Detox project? Onthutsend of juist heel erg zen? Wat hebben ze gedaan om de uitdaging te overleven? Hadden ze tijdens de digitale onthouding het gevoel meer aanwezig te zijn in de echte wereld, of juist minder? Is de zelfregie en het levensgeluk toegenomen, of juist niet? 

Journaliste Hanneke Henkdriks schuift aan om te vertellen wat de prijs is die haar deelnemers voor een digitale onthouding van maar liefst een half jaar hebben moeten betalen. We bekijken en bespreken korte filmpjes die een mogelijk frisse blik werpen op ons swypend leven. Oftewel, een vrolijk programma over de kunst van - en de filosofie achter het swypend motoronderhoud.

Gratis toegankelijk voor iedereen, ook als je niet mee hebt gedaan aan de Digital Detox.

Aanmelden Nieuwsbrief