Nieuwbouw Apeldoorn

Saxion gaat op de plek van de huidige Nettenfabriek haar twee Apeldoornse opleidingen huisvesten: de opleidingen Hoger Hotelonderwijs en Security Management. Groot voordeel voor de studenten en medewerkers: de nieuwe locatie ligt pal naast het station!

Update februari 2016

De bouw ligt goed op schema. Bij het betreden van de bouwplaats in de eerste vier maanden bekroop menigeen het gevoel dat het gebouw te klein werd. Nu echter de contouren van het totale gebouw zichtbaar beginnen te worden veranderd dat beeld totaal. Als de animatie vergeleken wordt met onderstaande foto's smelten de beide gebouwen samen tot één geheel.

Het ontwerp van IAA Architecten is erg bijzonder: een bijna volledig glazen nieuwbouw, die het bestaande kantoor van de meer dan 140 jaar oude Nettenfabriek omarmt. Tussen de nieuwbouw en het bestaande gebouw wordt een vide gecreëerd van twee verdiepingen hoog, die onderdeel uitmaakt van de ontvangsthal en straks ruimte biedt voor ontmoeten, werken en eten. 

Het oude gebouw (1000 m2) wordt door Saxion gehuurd en de verbouwingswerkzaamheden in deze oudbouw worden uitgevoerd door de verhuurder. De nieuwbouw (2500 m2) wordt uitgevoerd door WAM & Van Duren WSI (Winterswijk).

>> Volg de bouw 'live' via social media updates


Nettenfabriek Apeldoorn, foto via Sax.nu