Samenwerkingsvormen en kwaliteitswaarborging

Wij gaan bij voorkeur duurzame samenwerkingen aan met professionals en organisaties uit het werkveld en andere kennisorganisaties. We staan ook open voor kortere projecten binnen de onderzoekslijnen. Wij werken volgens de Nederlandse gedragscode wetenschappelijke integriteit. Dit betekent onder andere dat ons onderzoek altijd onafhankelijk en methodologisch verantwoord plaatsvindt.

Hoe kunnen we samenwerken?

Het lectoraat Maatschappelijke Veiligheid werkt op verschillende manieren samen: via gezamenlijke kennisontwikkeling op basis van subsidies, opdrachtonderzoek, wetenschappelijk onderzoek en via het delen van bestaande kennis in lezingen, workshops en maatwerk onderwijstrajecten in het kader van bijscholing. 

Op basis van vraagarticulatie werken wij met verschillende beroepsgroepen aan de ontwikkeling van nieuwe kennis en de aanscherping van bestaande kennis. Hiervoor vragen wij regelmatig met consortia subsidies aan bij verschillende subsidieverstrekkers.

Foto Remco Spithoven

Dr. Remco Spithoven

Lector Maatschappelijke Veiligheid

06 - 1261 8471 LinkedIn Profiel

Wij doen in opdracht van organisaties uit ons werkveld met regelmaat opdrachtonderzoek waarin samen met de opdrachtgever een onderzoeksplan wordt opgesteld waarmee de kennisbehoefte wordt gerealiseerd.

Samen met onderzoekers van universiteiten en andere hogescholen verzorgen wij regelmatig fundamenteel wetenschappelijk onderzoek waarover ook internationaal en nationaal wordt gepubliceerd in peer-reviewed wetenschappelijke tijdschriften.

Op verzoek van organisaties en netwerken verzorgen wij regelmatig lezingen, gastcolleges, presentaties en workshops waarmee ontwikkelde kennis wordt overgedragen aan professionals en studenten in ons werkveld.

Neem contact op

Ons lectoraat zet zich in voor een veiliger, digitale samenleving door de weerbaarheid tegen cybercriminaliteit en online schadelijk gedrag te vergroten. Daarvoor werken wij met veel partners samen en staan altijd open voor nieuwe contacten en nieuwe project-ideeën. Voel je vrij contact met ons op te nemen want we maken graag kennis.

Wetenschap en praktijk gaan hand in hand. Graag gaan we al in een vroeg stadium de samenwerking met het lectoraat Maatschappelijke Veiligheid aan. Zo kunnen wij nog betere keuzes maken in hoe we onze schaarse politiecapaciteit zo effectief mogelijk inzetten.

Theo van der Plas, landelijk programmadirecteur Digitalisering & Cybercrime bij de Nationale Politie

Kwaliteitsborging

Op basis van de Nederlandse gedragscode wetenschappelijke integriteit werken wij op basis van eerlijkheid, zorgvuldigheid, transparantie, onafhankelijkheid en verantwoordelijkheid. Wij publiceren daarnaast met regelmaat wetenschappelijke, peer-reviewed tijdschriften en worden elke vier jaar gevisiteerd om de kwaliteit van ons onderzoek te borgen. Kwaliteit zit in de haarvaten van elke medewerker van ons lectoraat.

In onze offertes en projectplannen maken wij afspraken met opdrachtgevers, samenwerkingspartners en subsidieverstrekkers. Op deze wijze begint elk project met duidelijke kaders ten aanzien van onder andere verantwoordelijkheden, planning en budget.

Elke samenwerking is gebaat bij een duidelijke rolverdeling en dat geldt ook voor onderzoeksprojecten. In samenwerking met opdrachtgevers, samenwerkingspartners en subsidievertrekkers zorgen wij daarom voor duidelijke afspraken over verantwoordelijkheden en taken.

Wij werken volgens de standaarden van praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek. In principe wordt alle kennis die wij (meehelpen) ontwikkelen openbaar beschikbaar gesteld.

Samen op zoek naar mogelijkheden voor financiering

Wanneer er kansen op gezamenlijke projecten binnen de focus van onze onderzoekslijnen gaan wij graag samen met u op zoek naar financieringsmogelijkheden. Daarin kennen wij de wegen naar verschillende bronnen van financiering in de vorm van subsidies en innovatiebudgetten. Elk project begint bij de inhoud. Op basis daarvan zoeken wij gezamenlijk naar de best passende financiering.

Subsidiemogelijkheden

Het lectoraat draait al meerdere jaren mede op basis van (grotere) subsidies. Daarbij hebben wij een goede relatie ontwikkeld met meerdere subsidieverstrekkers.

Via calls  die thematisch worden uitgezet, schrijft het lectoraat zich als penvoerder of partner in met een consortium. Met ons brede netwerk zorgen wij voor een passende samenstelling van elk consortium.

Wanneer overheden specifiek onderzoek verricht willen hebben worden ook maatwerksubsidies verstrekt. Daarbij kan het lectoraat als penvoerder en consortiumpartner optreden.