Ontwerpproject 30

  • Code

    L.20976

  • Studiebelastingsuren

    140

  • Taal

    nl-NL

  • Kwartiel van uitvoering

    3

Ontwerpproject IPO30 is een verdieping in de kennismaking met het ontwerpproces. IPO30 en IPO40 zijn aan elkaar gekoppeld als één project, waar gewerkt wordt aan één ontwerpcasus van een internationale opdrachtgever (Philips). De nadruk bij IPO30 ligt op de eerste twee fase van het ontwerpproces: de onderzoeks-&analysefase en de idee/conceptfase. Behalve deze onderdelen van het ontwerpproces leert de student in dit project o.a. ook plannen, doelgroeponderzoek doen, marktanalyse, convergeren/divergeren, visualiseren van ideeën en model maken. Als afronding van IPO30 wordt een presentatie van de opleverproducten gegeven ten overstaan van de opdrachtgever. Deze opleverproducten zijn het vertrekpunt voor het vervolg van de opdracht in IPO40. 

Competenties

  • LED competentie

Leerdoelen

Inzicht in het belang van projectmatig en methodologisch werken in het ontwerpproces, inzicht in de rol van onderzoek doen en analyseren en concluderen, het zoeken naar problemen en deze definiëren, het gebruik maken van breed ideeën ontwikkelen op deel problemen te ondervangen, het samen voegen van (deel-)ideeën in concepten en het gebruiken van modellen in het ontwerpproces (divergeren en convergeren, iteratie). 

Vaardigheid in: het uitvoeren van een breed productanalyse, doelgroep- en een marktonderzoek, het analyseren van producten aan de hand van beeldmateriaal, het opstellen van een PVE voor het product, het maken van een eenvoudige projectplanning en het toepassen van creativiteitstechnieken om ideeën te generen. 
Dit alles in de context van een bestaand bedrijf, waarbij ook direct overleg en feedback plaatsvindt tussen student en opdrachtgever en gewerkt wordt aan realistische problemen en oplossingen (ontwerp opdrachten).

Attitude: Werken aan de ontwikkeling van een nieuwsgierige, ondernemende en actieve houding ten aanzien van productontwikkeling en ontwerpproces. 

Werkvorm

Code Naam
T.46591 Ontwerpproject 30
PJ Project