Pabo-studenten werken aan een groepsopdracht lerarenopleiding basisonderwijs studie Saxion

Stage, afstuderen en traineeship

Bij Saxion bereiden we onze studenten zo goed mogelijk voor op de arbeidsmarkt. We werken daarbij intensief samen met de beroepspraktijk. Als bedrijf of organisatie kun je bij Saxion opdrachten indienen voor stagiairs en afstudeerders. Daarnaast doen veel van onze afgestudeerden graag ervaring op als trainee.

Hoe kunnen we je helpen?

Wordt dit onze eerste samenwerking?

Is dit je eerste aanvraag bij Saxion? En heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste opleiding? Beschrijf dan kort je opdracht in ons aanvraagformulier. Wij zorgen ervoor dat je aanvraag op de juiste plek terechtkomt. Je krijgt per mail bericht wie het verzoek in behandeling neemt.

Studenten sportacademie hbo Saxion - sportopleiding

Direct contact met een opleiding?

Weet je al bij welke opleiding je terecht kunt? Dan kun je ook direct contact opnemen met een opleiding. Bij Saxion zijn opleidingen ondergebracht bij academies of ‘schools’. Elk daarvan heeft een eigen afstudeer- en stagebureau in Enschede en/of Deventer (incl. Apeldoorn).

Selecteer de opleiding van jouw voorkeur in dit formulier, dan krijg je van ons de juiste contactgegevens.

Man achter computer

Werk je al samen met ons?

Wanneer je vaker met Saxion-stagiairs hebt gewerkt, kun je het beste direct contact opnemen met je contactpersoon bij het stagebureau. Sommige opleidingen vragen je dan gebruik te maken van ons Stage Informatie Systeem.

Vier studenten opleiding Bedrijfskunde Saxion - hbo | Word bedrijfskundige

Neem contact met ons op

Misschien wil je bij het opstellen van de opdracht eerst even sparren. Dan zijn we je natuurlijk graag van dienst. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via business@saxion.nl of op telefoonnummer 088 – 019 9120.

Centrale hal in Deventer Bedrijfseconomie Finance & Control Saxion

Ik zoek een stagiair

Een stagiair levert een waardevolle bijdrage aan je bedrijf of organisatie. Bij Saxion dien je heel gemakkelijk een stageopdracht in. Wij gaan dan voor je op zoek naar de juiste kandidaat. Graag vertellen we je wat je kunt verwachten en hoe je een aanvraag indient.

Maak kennis met het talent van morgen: jonge, leergierige professionals!

Waarom een stagiair?

Een stagiair is een junior werkkracht. Die kun je met de juiste begeleiding een eigen takenpakket geven of juist laten meedraaien met collega’s. Hij of zij ontwikkelt nieuwe vaardigheden terwijl jouw team een extra paar handen tot zijn beschikking heeft. Soms doet een stagiair ook een klein eigen onderzoek.

De stageperiode geeft je de gelegenheid om uitgebreid kennis te maken met jong, aanstormend talent. Je weet al snel waar ze goed in zijn en wat ze nog moeten leren. Het komt regelmatig voor dat studenten na het afstuderen aan het werk gaan bij hun voormalige stagebedrijf of -organisatie.

Naast hun dagelijkse inzet kunnen stagiairs ook nieuwe ideeën leveren. Je hebt te maken met jonge, leergierige professionals. Die kijken mede door hun opleiding heel anders naar jouw klanten, diensten en producten. Maak daar zoveel mogelijk gebruik van!

Ik zoek een afstudeerder

Heeft jouw bedrijf of organisatie een onderzoeksvraag? Maak er een afstudeeropdracht van! Wij gaan voor je op zoek naar een afstudeerder die zich kan vastbijten in jouw opdracht. Graag vertellen we je wat je kunt verwachten en hoe je bij Saxion een aanvraag indient.

Afstudeerders werken eerder als zelfstandig onderzoeker dan als hulpkracht.

Wat doet een afstudeerder van Saxion?

Studenten bij Saxion schrijven aan het einde van hun opleiding een scriptie. Dat doen ze naar aanleiding van een onderzoeksvraag uit de beroepspraktijk. Om die vraag te beantwoorden, doen ze een aantal maanden onderzoek en schrijven ze hun conclusies in hun scriptie. Ze werken dus eerder als zelfstandig onderzoeker dan als hulpkracht. Daar staat tegenover dat ze minder begeleiding nodig hebben dan een stagiair(e): ze doen hun eigen onderzoek.

Onze eerste samenwerking? Wij zorgen ervoor dat je aanvraag op de juiste plek terechtkomt!

Naar het formulier

Ik zoek een trainee

Versterk je bedrijf of organisatie met een hoogopgeleide trainee van Saxion! Talentvolle jonge professionals uit binnen- en buitenland gaan voor je aan de slag.

Onze Nederlandse en internationale studenten staan te popelen om na hun opleiding aan de slag te gaan. Daarom bieden we talentvolle afgestudeerden een traineeship aan. Onze trainees hebben een frisse blik, zijn enthousiast en leergierig. Met de juiste begeleiding en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling bereiden we ze voor op hbo+-functies.

Onze trainees hebben een frisse blik, zijn enthousiast en leergierig!

De looptijd en inhoud van een traineeship kan variëren. Afhankelijk van hun profiel kunnen trainees op twee manieren bij jouw bedrijf of organisatie terechtkomen: via Fast Forward of het Connect international traineeship.

Fast Forward

Met een tweejarig traineeship bij Fast Forward kunnen onze afgestudeerden zich op persoonlijk en professioneel gebied ontwikkelen. Fast Forward koppelt bedrijven en organisaties in Oost-Nederland aan talentvolle afgestudeerden, om de trainees zo aan de regio te binden. Door middel van drie uitdagende opdrachten maken ze kennis met bedrijven in de regio. Tijdens hun traineeship volgen ze wekelijks masterclasses over persoonlijk leiderschap.

Fast Forward biedt talentvolle trainees een omgeving waarin ze zich ontwikkelen tot échte professionals in het werkgebied van Saxion. Met resultaat: 

Meer over Fast Forward
Verpleegkundige opleiding

90% van de trainees blijft werkzaam in onze regio!

Meer over Fast Forward

Connect international traineeship

Connect is ons traineeship voor jonge internationale talenten. Deze trainees zijn internationaal georiënteerd en hebben heel specifieke kennis over talen, landen en culturen. Ze zijn grotendeels afkomstig uit nieuwe economieën. Daardoor openen ze deuren, verkennen ze markten en onderzoeken ze mogelijkheden waar dat voor Nederlanders lastiger is.

Deze talentvolle jonge professionals versterken je bedrijf voor een periode van tussen de zes en twaalf maanden. Dat kan dankzij het ‘zoekjaar afgestudeerde,’ een speciale verblijfsvergunning zonder inkomenseisen. Saxion zoekt, kiest en begeleidt de trainees, en biedt ze extra scholing en training aan.

leraar wiskunde deeltijd saxion