Drie deeltijders voor glazen gebouw

Opleidingen voor professionals

Bij hogeschool Saxion kijken we naar de toekomst. We richten ons op de ontwikkeling van kennis die nodig is om de wereld slimmer en beter vorm te geven. Living Technology is onze focus

Als ondernemer heeft je bedrijf de focus. Samen met je werknemers bouw je het op en werk je voortdurend aan de ontwikkeling, groei en verbetering ervan. Stilstaan is geen optie en duurzame ontwikkeling van kennis is essentieel. 

Bij Saxion onderschrijven wij de noodzaak van een leven lang leren. Daarom hebben wij voor de professionele markt een passend aanbod aan opleidingen en cursussen ontwikkeld. Ook bieden wij bedrijven klant- en vraaggericht maatwerkoplossingen aan. Zowel bij onze opleidingen, cursussen als maatwerkoplossingen, staat altijd de dagelijkse praktijk van jouw bedrijf centraal. 

Samen kijken we naar de actuele opleidingsbehoefte en stellen we onze expertise en advies beschikbaar. Zo versterken we onze regio. De plek waar we trots op zijn en onszelf sterk mee verbonden voelen. 

Saxion wil op een waardevolle manier bijdragen aan een slimme, veilige en duurzame wereld. 

Get Ready for a Smart World! 

Bij Hogeschool Saxion hebben wij voor de branche Economie diverse opleidingen ontwikkeld. Samen met jou en je team of afdeling bespreken we wat er nodig is aan scholing en in welke vorm. Ook specifieke maattrajecten zijn hierbij mogelijk.

We werken voortdurend aan ontwikkeling en zo zorgen we er samen voor dat iedereen klaar is en blijft voor de toekomst van onze Economie.

Meer informatie
Branche Economie.jpg

Bij Hogeschool Saxion hebben wij voor de branche Educatie diverse opleidingen ontwikkeld. Samen met jou en je team of afdeling bespreken we wat er nodig is aan scholing en in welke vorm. Ook specifieke maattrajecten zijn hierbij mogelijk.

We werken voortdurend aan ontwikkeling en zo zorgen we er samen voor dat iedereen klaar is en blijft voor de toekomst van het onderwijs.

Meer informatie
Branche Educatie.jpg

Bij Saxion hebben wij voor de dynamische wereld van techniek diverse opleidingen ontwikkeld. Samen met jou en je team of afdeling bespreken we wat er nodig is aan scholing en in welke vorm. Ook specifieke maattrajecten zijn hierbij mogelijk. 

We werken voortdurend aan ontwikkeling en zo zorgen we er samen voor dat iedereen klaar is en blijft voor de fascinerende toekomst van de techniek.

Meer informatie
branche techniek

Bij Hogeschool Saxion hebben wij voor de branche Zorg & Welzijn diverse opleidingen ontwikkeld. Samen met jou en je team of afdeling bespreken we wat er nodig is aan scholing en in welke vorm. Ook specifieke maattrajecten zijn hierbij mogelijk.

We werken voortdurend aan ontwikkeling en zo zorgen we er samen voor dat iedereen klaar is en blijft voor de toekomst van Zorg & Welzijn.

Meer informatie
Branche Zorg & Welzijn.jpg

Join us and get ready!

Bekijk ons aanbod!

Maatwerk

Onderwijs maken we niet alleen. Als opdrachtgever heb je een opleidingsvraag en die staat centraal. Ons deeltijd onderwijs maken we dan ook in samenspraak met bedrijven en organisaties. Heb je als bedrijf speciale wensen? We stellen graag samen met jou een programma op.

Interesse in een maatwerk traject?

BSK_1023x681.jpg

FastSwitch

Het pilotproject FastSwitch is een versnellingsprogramma voor duurzame mobiliteit op de arbeidsmarkt, gericht op de Stedendriehoek en regio Twente. Daarbinnen ontwikkelen we met werkgevers, werknemers en sociale partners korte onderwijstrajecten op maat. Enerzijds om die carrièreswitch voor medewerkers op korte termijn mogelijk te maken; anderzijds om organisaties vooruit te helpen. Flexibel en vraaggestuurd deeltijdonderwijs wordt zo een laagdrempelige katalysator voor arbeidsmobiliteit én leidt tot behoud van medewerkers en kennis voor de regio.

Meer weten?
Vrouw in blauw shirt kijkt in de camera, man en vrouw op de achtergrond kijken in de verte
Kaak-Group_1920x1080.jpg

Saxion is een onderwijsinstelling die goed luistert naar de bedrijven. De lijnen zijn snel en kort, mooi dat dat zo kan.

Onderwijsvormen in deeltijd

Saxion biedt verschillende onderwijsvormen in deeltijd die interessant voor jouw medewerkers kunnen zijn. Van een korte cursus of een op maat gesneden set van modules tot het behalen van een volwaardig bachelor of masterdiploma naast het werk!

Het hbo kent twee uitstroomniveaus, namelijk het associate degreeniveau en het bachelorniveau.

Wat is een hbo bachelor?

In Nederland en Vlaanderen mogen alleen geaccrediteerde opleidingen van erkende hogescholen en universiteiten erkende bachelor- en masterdiploma’s uitreiken. Alle opleidingen bij Saxion zijn NVAO geaccrediteerd. Hbo-deeltijdopleidingen duren vier jaar. Bij het behalen van alle studiepunten (240 EC) wordt een door de Nederlandse overheid officieel erkend getuigschrift uitgereikt en mag je de titel 'Bachelor' voeren. Het volgen van een bacheloropleiding kan recht geven op studiefinanciering.

 

De masters bij Saxion zijn praktijkgericht. Je verdiept je in je vakgebied. Je bent bezig met zowel het uitdenken van nieuwe mogelijkheden als het toepasbaar maken ervan. Een studie, die één tot twee jaar duurt, in deeltijd- of duaal. 
Na het afronden van je professionele master behaal je een (internationaal) erkende graad als MA, MBA of MSc, net als bij een universitaire master.
Meer weten over masters

Een cursus is een vrij te volgen onderdeel binnen Saxion. Er zijn vele soorten cursussen bij Saxion. Per cursus staan de kosten, duur en de certificering die je ermee behaald beschreven. 

Bij de Saxion Parttime School (SPS) kun je ook kiezen voor het volgen van een module van tien weken die onderdeel uitmaakt van het bachelor onderwijs. Hiervoor ontvang je een certificaat met studiepunten die inwisselbaar zijn voor studiepunten bij inschrijving voor een deeltijdopleiding bij de Saxion Parttime School. Om een module van SPS te volgen/behalen is het belangrijk dat je een relevante praktijkomgeving hebt.

Een post hbo-opleiding is een speciaal opleidingstraject, waarvoor een hbo-opleiding (of een vergelijkbare opleiding) de minimale vooropleidingseis is. Het eindniveau, de duur en de tarieven variëren.

Een Associate degree is een opleiding op hbo-niveau met een studielast van 120 studiepunten. Je kunt dit programma binnen twee jaar afronden. Kies je voor een associate degree, dan kies je meestal gelijk voor een specialisatie. Omdat mbo-studenten zich bij een mbo-studie al specialiseren sluit de associate degree hier vaak goed op aan.

Nieuws