Drie deeltijders voor glazen gebouw

Opleidingen voor professionals

Jouw bedrijf of afdeling doet het goed, maar je weet dat er méér mogelijk is. Dat medewerkers veel meer in zich hebben. Met een boost van hun kennis en vaardigheden zorg je voor ontwikkeling en groei van je organisatie. Dit kan heel snel, met (een mix van) modulen en/of cursussen. Het kan ook meer duurzaam, met meerjarige opleiding of maatwerktrajecten. Investeer in de ontwikkeling van je mensen. Want goede mensen maken goede bedrijven!

Maatwerk

Onderwijs maken we niet alleen. Als opdrachtgever heb je een opleidingsvraag en die staat centraal. Ons deeltijd onderwijs maken we dan ook in samenspraak met bedrijven en organisaties. Heb je als bedrijf speciale wensen? We stellen graag samen met jou een programma op.

Interesse in een maatwerk traject?

BSK_1023x681.jpg

Flexibel onderwijs

Een deel van ons deeltijd onderwijs is modulair en flexibel opgebouwd, waardoor je je eigen programma en tempo kan bepalen. En dat biedt veel voordelen:

  • gecertificeerde hbo-modulen (los en stapelbaar)
  • losse modulen mogelijk van 10 weken
  • online les en in de groep
  • eigen dagelijkse praktijk staat centraal
Meer weten over ons flexibel en modulair onderwijs?

FastSwitch

Het pilotproject FastSwitch is een versnellingsprogramma voor duurzame mobiliteit op de arbeidsmarkt, gericht op de Stedendriehoek en regio Twente. Daarbinnen ontwikkelen we met werkgevers, werknemers en sociale partners korte onderwijstrajecten op maat. Enerzijds om die carrièreswitch voor medewerkers op korte termijn mogelijk te maken; anderzijds om organisaties vooruit te helpen. Flexibel en vraaggestuurd deeltijdonderwijs wordt zo een laagdrempelige katalysator voor arbeidsmobiliteit én leidt tot behoud van medewerkers en kennis voor de regio.

Meer weten?
Vrouw in blauw shirt kijkt in de camera, man en vrouw op de achtergrond kijken in de verte

Nieuwsgierig naar het onderwijs dat wij jouw medewerkers kunnen bieden?

Bekijk ons aanbod!
Kaak-Group_1920x1080.jpg

Saxion is een onderwijsinstelling die goed luistert naar de bedrijven. De lijnen zijn snel en kort, mooi dat dat zo kan.

Onderwijsvormen in deeltijd

Saxion biedt verschillende onderwijsvormen in deeltijd die interessant voor jouw medewerkers kunnen zijn. Van een korte cursus of een op maat gesneden set van modules tot het behalen van een volwaardig bachelor of masterdiploma naast het werk!

Het hbo kent twee uitstroomniveaus, namelijk het associate degreeniveau en het bachelorniveau.

Wat is een hbo bachelor?

In Nederland en Vlaanderen mogen alleen geaccrediteerde opleidingen van erkende hogescholen en universiteiten erkende bachelor- en masterdiploma’s uitreiken. Alle opleidingen bij Saxion zijn NVAO geaccrediteerd. Hbo-deeltijdopleidingen duren vier jaar. Bij het behalen van alle studiepunten (240 EC) wordt een door de Nederlandse overheid officieel erkend getuigschrift uitgereikt en mag je de titel 'Bachelor' voeren. Het volgen van een bacheloropleiding kan recht geven op studiefinanciering.

 

De masters bij Saxion zijn praktijkgericht. Je verdiept je in je vakgebied. Je bent bezig met zowel het uitdenken van nieuwe mogelijkheden als het toepasbaar maken ervan. Een studie, die één tot twee jaar duurt, in deeltijd- of duaal. 
Na het afronden van je professionele master behaal je een (internationaal) erkende graad als MA, MBA of MSc, net als bij een universitaire master.
Meer weten over masters

Een cursus is een vrij te volgen onderdeel binnen Saxion. Er zijn vele soorten cursussen bij Saxion. Per cursus staan de kosten, duur en de certificering die je ermee behaald beschreven. 

Bij de Saxion Parttime School (SPS) kun je ook kiezen voor het volgen van een module van tien weken die onderdeel uitmaakt van het bachelor onderwijs. Hiervoor ontvang je een certificaat met studiepunten die inwisselbaar zijn voor studiepunten bij inschrijving voor een deeltijdopleiding bij de Saxion Parttime School. Om een module van SPS te volgen/behalen is het belangrijk dat je een relevante praktijkomgeving hebt.

Een post hbo-opleiding is een speciaal opleidingstraject, waarvoor een hbo-opleiding (of een vergelijkbare opleiding) de minimale vooropleidingseis is. Het eindniveau, de duur en de tarieven variëren.

Een Associate degree is een opleiding op hbo-niveau met een studielast van 120 studiepunten. Je kunt dit programma binnen twee jaar afronden. Kies je voor een associate degree, dan kies je meestal gelijk voor een specialisatie. Omdat mbo-studenten zich bij een mbo-studie al specialiseren sluit de associate degree hier vaak goed op aan.

Nieuws