Saxion Internationaal

Bij Saxion vinden we het belangrijk dat iedere student en medewerker een brede blik op de wereld heeft en de mogelijkheid krijgt om een interculturele en internationale ervaring op te doen. Dit kan in het buitenland of gewoon op Saxion. Op deze pagina lees je meer over internationalisering, de mogelijkheden voor jou en onze internationale samenwerkingen.

Waarom Internationalisering? 

De wereld wordt steeds internationaler. Dit vraagt om studenten die internationaal georiënteerd zijn, beschikken over interculturele competenties en kunnen bijdragen aan maatschappelijke uitdagingen. Internationalisering in het onderwijs is dan ook van cruciaal belang in een wereld waarin grenzen vervagen en culturele diversiteit de norm wordt.

Bij Saxion streven we naar een rijke internationale leer- en werkomgeving. Deze internationale oriëntatie geeft jou als student of medewerker de kans om je horizon te verbreden, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, je netwerk uit te breiden en een belangrijke bijdrage te leveren aan wereldwijde vraagstukken. Dankzij bijvoorbeeld het Erasmus+ programma, het Europese universiteitennetwerk E³UDRES² en de wereldwijde partnerschappen heb je allerlei mogelijkheden voor een internationale studie- of werkervaring.

Onze internationale mogelijkheden

Naar het buitenland tijdens je studie? Dat kan. De opleidingen bij Saxion bieden heel wat mogelijkheden om internationale ervaringen op te doen. Je kunt een semester studeren bij één van onze 400 partneruniversiteiten en hier erkende studiepunten halen. Dit kan binnen Europa via het Erasmus+ programma, maar ook buiten Europa kun je een uitwisselingsprogramma volgen bij onze partners. Je kunt ook kiezen voor een stage in het buitenland. Zo krijg je de kans om de werkcultuur in een ander land te ervaren. Lees de buitenlandervaringen van Saxion studenten.

Een internationale ervaring tijdens je opleiding wordt door werkgevers als een grote meerwaarde gezien. Het is een plus voor je CV. Toch hoef je niet altijd naar het buitenland. Ook op Saxion kun je jouw interculturele vaardigheden verbeteren binnen je bestaande studieprogramma. Bijvoorbeeld doordat je samenwerkt in teams met internationale studenten, je les krijgt van internationale gastdocenten of doordat je meewerkt aan een internationaal (onderzoeks)project.

Je kunt ook kiezen voor kortdurend verblijf in het buitenland.  Via E³UDRES² kun je meedoen aan hackatons, bootcamps of iLivingLabs, waarbij je met studenten uit verschillende landen samenwerkt aan maatschappelijke vraagstukken. 

Ontdek meer over E³UDRES²
002.png

Als Saxion medewerker kun je in het buitenland nieuwe vaardigheden opdoen. Elk jaar zijn er docenten die bij een partneruniversiteit lesgeven, medewerkers die internationale congressen bezoeken of aan 'job shadowing' doen bij andere onderwijsinstellingen. Het is een verrijking op professioneel en persoonlijk vlak.

Via Erasmus+ kun je financiering krijgen voor onderwijsactiviteiten of trainingsprogramma’s bij een partneruniversiteit in Europa. 

Ontdek meer over Erasmus+
Medewerkers.jpg

Saxion heeft wereldwijd een groot netwerk aan partnerinstellingen. Met meer dan 400 partneruniversiteiten in 57 landen kunnen we onze studenten en medewerkers een internationale leer- en werkervaring bieden. Ook ontvangen we elk jaar studenten van onze partners die naar Saxion komen voor een uitwisseling of docenten die gastcolleges komen geven.

Internationalisering is meer dan uitwisselingen van studenten en medewerkers. We zetten ook in op sterke internationale relaties op het gebied van onderwijs, onderzoek, innovatie en ondernemerschap. Door samenwerking en kennisdeling bouwen we aan een krachtig netwerk. Hiermee geven we jou als student of medewerker de kans om je verder te ontwikkelen in een internationale context.

Parnters_1.jpg

Verken onze internationale samenwerkingen

Nieuws over internationalisering

Vragen?

Neem contact op met International Office.