Op 10 minuten loopafstand van het Centraal Station vind je de hoofdlocatie. Het SVB-gebouw, de andere leslocatie, vind je schuin tegenover het hoofdgebouw.

Hoofdlocatie

Algemeen telefoonnummer
Algemeen faxnummer

088 - 019 8888
geen

Adres

Handelskade 75
7417 DH Deventer

Postadres

Postbus 70.000
7500 KB Enschede
(onder vermelding van naam en academie/dienst)

Bezorgadres

Berkelweg (achterzijde gebouw)

Factuuradres

Saxion
Afdeling SCI / naam contactpersoon en afdeling
Postbus 70.000
7500 KB Enschede

KVK nummer Stichting Saxion

38024938

Openingstijden

 • maandag t/m donderdag 07.30 - 22.00 uur
 • vrijdag 7.30 - 17.30 uur


Leslocatie SVB

Bezoekadres                                                                                                                            

Snipperlingsdijk 2
(schuin tegenover de hoofdlocatie Handelskade)

Derde verdieping (ingang achterzijde gebouw)

Leslocatie Ketelhuis

Bezoekadres    

Zutphenseweg 6c (Business Innovatie Campus 'De Gasfabriek')              
7418 AJ Deventer

Openingstijden                     

maandag t/m vrijdag 08.00 - 18.00 uur (d.m.v. automatisch tijdslot)

Bekijk hier de lestijden en (openingstijden van de hoofdlocaties in de) vakanties.

Naar de parkeerterreinen P1 en P2 

Let op:

 • Er zijn beperkte parkeermogelijkheden op P1 en P2. Bekijk daarom eerst de parkeermogelijkheden en betaalde alternatieven hieronder. Daar vind je ook de parkeeradressen, deze kunnen anders zijn dan het bezoekadres.
 • Is er een parkeerplaats voor je gereserveerd door de persoon die jou ontvangt? Dan krijg je van diegene informatie over
  het parkeren en de route.

Vanaf de A1

Sla af bij afslag 23 (Deventer-Zutphen). Vervolgens ga je bij de verkeerslichten rechtsaf richting Deventer. Volg nu de borden 'Centrum'. Na de S-bocht (langs het binnenhavengebied) ga je bij de verkeerslichten rechtdoor. Aan het einde van deze weg (Mr. H.F. de Boerlaan) ga je bij de verkeerslichten (op de T-splitsing) rechtsaf. Vervolgens neem je de eerste afslag links bij de verkeerslichten, de Veenweg op. Daarna ga je direct links de oprit op, dit is de Berkelweg. Volg deze oprit en houd rechts aan voor de parkeerplaatsen van Saxion.

Vanaf Olst/Zwolle (N337)

Volg bij binnenkomst in Deventer de N337 (bij de rotonde linksaf 'andere richtingen' aanhouden). Vervolg de weg bij de volgende rotonde rechtdoor. Bij het kruispunt N348 rijd je rechtdoor tot aan de kruising Amstellaan/Snipperlingsdijk. Sla rechtsaf, de Snipperlingsdijk op. Vervolgens ga je vanaf de Snipperlingsdijk bij het verkeerslicht rechtsaf de Veenweg op. Daarna ga je direct links de oprit op, dit is de Berkelweg. Volg deze oprit en houd rechts aan voor de parkeerplaatsen van Saxion.

Vanaf Colmschate/Holten (N344)

Als je vanaf Colmschate/Holten (N344) komt, volg dan in Deventer de borden centrum/Twello. Vervolgens ga je vanaf de Snipperlingsdijk bij het verkeerslicht rechtsaf de Veenweg op. Daarna ga je direct links de oprit op, dit is de Berkelweg. Volg deze oprit en houd rechts aan voor de parkeerplaatsen van Saxion. 

Wij adviseren je om met openbaar vervoer naar de hogeschool te komen, omdat het station op loopafstand ligt en er beperkte parkeergelegenheid is. 

VANAF HET STATION TE VOET NAAR SAXION

Kies in het station de uitgang 'Centrum'. Houd bij het uitlopen van de hoofdingang helemaal links aan, langs de AH to Go naar buiten. Vervolg deze weg achter het gebouw 'de Leeuwenbrug', hier is een wandelpad langs het spoor. Volg het pad tot de hoofdingang van Saxion, die aan de achterzijde van het gebouw ligt.

MET DE BUS NAAR SAXION

 • Plan je busreis naar bushalte 'Saxion Hogeschool Deventer'
 • Ga naar het bezoekadres van locatie Deventer

Naar de leslocatie 'SVB'

Wil je naar de Saxion-locatie bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB)? Parkeer dan ook bij de hoofdlocatie van Saxion in Deventer. Steek schuin over vanaf de voorkant van het gebouw. Dan kom je bij het SVB-gebouw.

Saxion Deventer is goed bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Daarom raden wij je aan om daarmee naar ons te reizen. Kom je met eigen vervoer, let er dan op dat de parkeeradressen anders zijn dan onze bezoekadressen.

Dit zijn de mogelijkheden voor parkeren:

Gratis parkeren

 • Parkeerterrein P2 is vrij parkeren, hiervoor heb je geen parkeerpas nodig.
 • Zo kom je er:
  - stel je navigatie voor P2 in op: Berkelweg Deventer
  bereken je route 

Betaald parkeren in de buurt als het Saxion-parkeerterrein vol is:

 • Je kunt terecht op het parkeerterrein P+R Handelskade van Q-park. Let op: de ingang ligt aan een andere kant van het Saxion-gebouw, dus niet bij Berkelweg parkeerplaats P2.
 • Zo kom je er:
  - navigatie: kies voor parkeergelegenheid P+R Handelskade. Op de Handelskade staat P + R aangegeven op de bewegwijzering. Sla daar de weg tussen de gebouwen van Tauw en Saxion in.
  bereken je route 
  bekijk de kaart

Parkeren voor deeltijdstudenten

Deeltijdstudenten kunnen via Saxion met korting gebruik maken van parkeergarage Boreel in Deventer. Je kunt hiermee maximaal 8 uur parkeren en ná 19.45 uur uitrijden. Deze parkeerkaarten zijn uitsluitend met pin betaling te koop bij de Saxion receptie.

Bezoekersparkeerplaats

 • Saxion heeft géén bezoekersparkeerplaatsen op eigen terrein, die vind je op P+R Handelskade van Q-park.
 • Degene met wie je een afspraak hebt binnen Saxion kan een bezoekersparkeerplaats aanvragen. 
 • Werkwijze bezoekersparkeerplaats P+R Handelskade Q-Park
  1. Wanneer je het parkeerterrein oprijdt, krijg je toegang door middel van een kenteken scan. De boom gaat daarna automatisch omhoog.
  2. Voordat je Saxion weer verlaat, kun je een uitrijkaart ophalen bij de receptie in de centrale hal.
  3. Bij het verlaten van het parkeerterrein voer je bij de automaat van de slagboom de uitrijkaart in.

 • Je kunt op parkeerterrein P1 terecht. Er is een serie speciale parkeervakken aan het einde van het terrein. 
 • Zo kom je er:
  - stel je navigatie voor P1 in op: Berkelweg Deventer
 • Kom je naar Saxion vanuit de kant van het station? Sla vanaf de Handelskade de weg tussen Tauw en Saxion in, richting P+R. Bij het schuifhek sla je rechtsaf en vind je aan de linkerzijde een speciale overdekte stalling.

 • Je kunt op het Saxion-parkeerterrein P1 op één van de zeven invalidenparkeerplaatsen parkeren. Vanaf de parkeerplaats loopt er een gemarkeerd rolstoelpad naar beneden, naar de fietsenstalling. In het midden van de fietsenstalling is een lift. Als je je meldt bij de intercom, dan doet de receptie de lift voor je open. Er is ook een trap die naar de ingang van het gebouw leidt.
 • Bekijk de route en openingstijden van P1 onder 'Met de auto'.
 • Heb je geen parkeerpas, zijn alle parkeerplaatsen bezet, heb je een probleem met de toegang tot ons gebouw of heb je vragen? Meld je dan bij de intercom van P1 of bel de receptie: 088 - 019 8888

 • Je fiets kun je in de stalling onder het Saxion-gebouw zetten.
 • Er zijn twee ingangen:
  - Eén ingang is links van parkeerterrein P1 (zie de route informatie over P1 onder 'Met de auto').
  - Kom je naar Saxion vanuit de kant van het station dan kun je het beste de andere ingang gebruiken. Sla vanaf de Handelskade de weg tussen Tauw en Saxion in, richting P+R. Sla de eerste weg rechtsaf (bij het schuifhek) en rij door naar de ingang van de fietsenstalling.

 • Parkeren op het terrein van Saxion is gratis.
 • Parkeren op externe terreinen is voor eigen rekening.