Digitaal visualiseren 3

  • Code

    L.19601

  • Studiebelastingsuren

    84

  • Taal

    nl-NL

  • Kwartiel van uitvoering

    4

Binnen de module Digitaal Visualiseren 3 wordt het Visualiseren uit de Leerlijn aangevuld met Vormleer. Studenten kunnen al hun visualisatievaardigheden inzetten om originele vormen te creëren die ze tot dan toe onvoorstelbaar achtten. Dat lukt dankzij het focussen op vorm- en betekenisgeving en door tegelijkertijd de techniek ondergeschikt te maken aan de vormgeving. Hierdoor ontstaat een vrijheid van denken die productvormgeving een goede kans geeft.

Competenties

  • LED competentie

Leerdoelen

Studenten kunnen aan de hand van de Gestalt-theorie zelfstandig 2D en 3D ontwerpen creëren, evalueren en optimaliseren. Bij de uitwerking zetten ze digitale middelen in (software en hardware tbv 2D en 3D ontwerp en creatie) om snel hoogwaardige resultaten te kunnen opleveren. 
Studenten kunnen zelf aangeven waarom ze aan bepaalde ontwerpkwaliteiten moeten/moesten voldoen, in welke vorm en op welk specifiek niveau ze het moeten/moesten uitvoeren, en ze kunnen aan de hand van de Gestalt-theorie zelf hun werkstukken evalueren en hun ontwerpen met argumenten onderbouwen. 

Werkvorm

Code Naam
WC Werkcollege
T.44992 Digitaal visualiseren 3