• Code

    T.52749

  • Aantal ECTS credits

    5

De SJD-professional analyseert op methodische wijze complexe probleemsituaties van de cliënt en voert een interventie uit om de situatie(s) te behandelen.

Toetsvorm Portfolio (PF)

Toetscriteria

  1. Je analyseert de cliëntsituatie onderbouwt je analyse omtrent de materiële en immateriële aspecten met behulp van het cyclus werkproces vanuit het SJD-werk
  2. Je formuleert doelen op basis van de input van de cliëntsituatie en de analyse van de probleemsituatie van en werkt deze vervolgens uit in een methodisch plan van aanpak.
  3. Je voert op basis van de in het plan van aanpak beschreven interventies uit de gekozen methodiek één interventie uit, daarbij rekening houdend met de empowerment van cliënt.
  4. Je verantwoordt jouw methodisch handelen t.a.v. de dienstverlening en doet aanbevelingen voor het verbeteren van het methodisch proces in de praktijk.
  5. Je identificeert het spanningsveld tussen cliënt, instelling en wet waarin je je als dienstverlener bevindt en reflecteert op jouw beroepsmatig methodisch handelen door middel van een sterkte- en zwakte-analyse, daarbij rekening houdend met de werkprincipes van de sociaal juridisch dienstverlener.