• Code

    T.49187

  • Aantal ECTS credits

    5

De hbo-professional past de wetten op gebied van sociale voorzieningen en volksverzekeringen toe en hanteert de juridische instrumenten in het licht van de geldende wet- en regelgeving en jurisprudentie.

Toetsvorm Portfolio (PF)

Toetscriteria

  1. Je analyseert een juridische casus vanuit de kaders van de Participatiewet, WMO 2015 en de volksverzekeringen en brengt in een adviesrapport de inkomenspositie van de cliënt in kaart.
  2. Je brengt de wet- en regelgeving in kaart ten aanzien van de plichten van de Participatiewet alsmede van de gemeente waar de student woonachtig is; daarbij geef je ook schriftelijk weer wat de rechtsgevolgen van het schenden van de plichten zijn voor de cliënt.
  3. Je construeert een juridisch adequaat en volledig onderbouwd bezwaarschrift over het schenden van de plichten in de bijstand namens de cliënt.
  4. Je construeert naar aanleiding van het bezwaarschrift een juridisch adequaat en volledig onderbouwd verweerschrift namens de gemeente.
  5. Je construeert een bezwaaradvies namens de bezwaarschriftencommissie en stelt vervolgens een beslissing op bezwaar op namens de gemeente.