• Code

    T.49328

  • Aantal ECTS credits

    5

De hbo ICT-professional hanteert adequate methodieken bij het in kaart brengen van de organisatie, de structuur en de typologie ervan, zowel in profit als non-profit organisaties.

Toetsvorm Portfolio (PF)

Toetscriteria

  1. Je kunt een diagnose van de interne organisatie van een bedrijf maken. Dit doe je aan de hand van de typologie van de organisatie, de bijbehorende waardekringloop en verbandscontroles, en kennis over de te verwachte risico's en beheersingsmaatregelen voor dit type organisatie.
  2. Je kunt een bedrijfsproces binnen het eigen bedrijf beoordelen op mogelijke bedrijfsrisico's en per risico een voorstel doen voor een of meerdere beheersingsmaatregelen.
  3. Je kunt laten zien hoe een bedrijfsproces binnen het eigen bedrijf loopt, aan de hand van een procesmodel en/of een procesbeschrijving, waarin je laat zien, welke actoren welke activiteiten uitvoeren en welke informatie en informatiebronnen nodig zijn in het proces.
  4. Je kunt aangeven en onderbouwen hoe een bedrijfsproces binnen het eigen bedrijf verantwoord kan worden ingericht door specifieke beheersingsmaatregelen voor relevante bedrijfsrisico’s zichtbaar te maken in het ontwerpen en/of beschrijven van het proces.
  5. Je kunt voor een bedrijfsproces binnen het eigen bedrijf de bestuurlijke informatiebehoeften op verschillende bestuurlijke niveaus duidelijk aangeven en zichtbaar maken in het ontwerpen en/of beschrijven van het proces