• Code

    T.49243

  • Aantal ECTS credits

    5

De hbo-professional heeft inzicht in de eigen communicatie. Weet hoe gedrag en communicatie elkaar beïnvloeden. Voert op effectieve wijze gesprekken om gespreksdoelen te behalen.

Toetsvorm Portfolio (PF)

Toetscriteria

  1. Je creëert een ontwikkelplan op basis van jouw gedrag en communicatiestijl, waarin je gaat aangeven hoe jouw communicatie effectiever gaat worden. Hierbij maak je gebruik van beschikbare modellen en theorieën en definieer je eveneens jouw leerdoelen.
  2. Je analyseert welke uitgangspunten gelden voor een effectief gesprek, onderbouwd op basis van het gespreksdoel (inhoud of proces), de gesprekspartner en de gespreksvorm, gerelateerd aan de organisatiecultuur.
  3. Je beheerst diverse communicatiestijlen, die je afhankelijk van gespreksdoel(en) en de gesprekspartner(s) kunt toepassen, zodat er sprake is van effectieve communicatie. 
  4. Je reflecteert op jouw gedrag en communicatiestijl, waarmee je laat zien dat je op het vlak van communicatie een kritische en reflectieve professional bent. Hierbij geef je aan op welke wijze de leerdoelen uit het ontwikkelplan zijn behaald en welke actiepunten hier uit volgen voor de toekomst.