• Code

    T.50668

  • Aantal ECTS credits

    5

De hbo-professional ontwerpt op basis van een praktijkvraagstuk een onderzoeksplan, waarin een heldere aanpak staat om de doelstelling van de organisatie te realiseren. Voor deze module gaat het om het ontwerpen en presenteren van een advies voor het eigen bedrijf om de internationale activiteiten te verkennen en te adviseren over mogelijke kansen en bedreigingen op het gebied van zowel business activiteiten als culturele verschillen.

Toetsvorm Portfolio (PF)

Toetscriteria

  1. Je maakt een bedrijfsprofiel van je eigen bedrijf waarin de bestaande en mogelijke ontwikkelingen op het gebied van internationalisering zijn opgenomen
  2.  Je verklaart hoe economische ontwikkeling tot stand komt en analyseert waarom bepaalde landen zich wel snel ontwikkelen en andere niet.
  3. Je adviseert je bedrijf over voor- en nadelen van een bepaalde vestigingslocatie
  4.  Je adviseert je manager of je directie over cultuurverschillen tussen diverse landen, de te volgen strategie om hiermee om te gaan en hoe hij of zij een goed klimaat van samenwerking bewerkstelligt.
  5.  Je adviseert je bedrijf hoe het om kan gaan met internationale operationele risico’s en geeft aan welke oplossingen hiervoor passend zijn.