• Code

    T.54786

  • Aantal ECTS credits

    5

De hbo-professional signaleert en diagnosticeert een mens op klachten en problematieken, analyseert deze, kiest een interventie en geeft aan wie deze uit mag voeren. Is zich bewust van de beroepscode en de impact van classificerende diagnostiek op cliënten.

Toetsvorm Digitaal/Digital (D)

Toetscriteria

  1. Je signaleert en diagnosticeert de aard en de klachten en problematiek, tijdens de verschillende levensfasen en gebeurtenissen van een mens en stelt vast of er sprake is van een DSM – 5 diagnose.
  2. Je analyseert cases op basis van theoretische kaders van de meest voorkomende DSM - 5 stoornissen en persoonlijkheidsstoornissen
  3. Je onderbouwt de (voorlopige) DSM – 5 diagnose of onderbouwt juist waarom deze diagnose niet gesteld kan worden aan de hand van kenmerken, epidemiologie en oorzaken.
  4. Je kiest op basis van een (voorlopige DSM-5) diagnose een interventie bij een casus en je onderbouwt deze keuze, je geeft ook aan welke professional of discipline deze interventie uit kan/kunnen voeren.
  5. Je beschikt over een kritische reflectieve houding waaruit blijkt dat jij je bewust bent van de beroepsode, je eigen (beroeps)grenzen en de impact van classificerende diagnostiek op cliënten. Je realiseert je dat niet alle interventies een wetenschappelijke onderbouwing kennen.