• Code

    T.51669

  • Aantal ECTS credits

    5

De TP-professional communiceert effectief met verschillende stakeholders gericht op de ontwikkeling van een applicatie met een ontwerp van user stories.

Toetsvorm Portfolio (PF)

Toetscriteria

1. Werkrelatie opbouwen en vraag en behoeftes opdrachtgever verduidelijken

Je achterhaalt de vraagstelling van de stakeholders door professioneel te communiceren met de stakeholders over hun probleem en welke functies een applicatie moet hebben.

2. Flexibel en adequaat gespreksvaardigheden hanteren

Je hanteert flexibel verschillende gespreksvaardigheden* in de communicatie met stakeholders, waardoor je relevante informatie krijgt ten aanzien van de functies die een applicatie moet hebben en die voldoende input geeft voor het user stories ontwerp.

* Het betreft hier gespreksvaardigheden als luisteren, samenvatten en doorvragen, overtuigen, met stakeholders onderhandelen en kunnen adviseren.

3. Omgaan met weerstand en draagvlak creëren

Je creëert draagvlak voor (het ontwerp van) de applicatie, door weerstanden te herkennen tegen de applicatie, het proces er naartoe of tegen de betrokken (personen van de) organisatie en deze weerstanden adequaat te hanteren.

4. Ontwerpen van user stories

Je beschrijft en ontwerpt systematisch user stories die passen bij de opdracht, de wensen en behoeftes van stakeholders.

5. Presenteren en adviseren van het ontwerp

Je presenteert in een gesprek het user stories ontwerp aan een stakeholder, waarin je je keuzes verantwoordt en je advies -in de vorm van het ontwerp van user stories- helder toelicht, wat bijdraagt aan draagvlak voor je ontwerp en de eventuele vervolgstappen.