• Code

    T.54082

  • Aantal ECTS credits

    3

De TP-professional is competent ten aanzien van praktijkgericht onderzoek doordat hij laat zien dat hij in staat is op basis van onderzoek een passende (innovatieve) oplossing aan te dragen, in de vorm van een beroepsproduct, voor een vraag/probleem vanuit de praktijk. Hij kan zijn keuzes in onderzoek onderbouwen, data op (wetenschappelijk) correcte wijze verzamelen, analyseren en interpreteren, en op ethische wijze met de (gegevens van) de participanten/respondenten om gaan
Toetsvorm Portfolio (PF)

Toetscriteria

  1. Je hebt een kwalitatief goed en voor de beroepspraktijk bruikbaar beroepsproduct ontwikkeld.
  2. Je onderzoek is relevant voor de opdrachtgever en draagt bijbaan de beroepspraktijk.
  3. Je onderzoek heeft diepgang en is theoretisch onderbouwd,incl. vaktijdschrift, artikelen, waarbij een afweging gemaakt wordt over de bruikbaarheid ervan voor het onderzoek.
  4. Je laat analytisch en conceptueel vermogen zien met je onderzoek (je formuleert hoofd- en deelvragen in relatie tot de probleemstelling en het te ontwikkelen product).
  5. Je werkt methodisch correct (je selecteert en beschrijft onderzoeksmethode(n), doelgroep en meetinstrument/-en) en je werkt systematisch. Je voert correcte analyses uit om de onderzoeksvraag te beantwoorden en geeft de resultaten correct weer.
  6. Je trekt de juiste conclusies op basis van de verkregen resultaten en koppelt deze aan de theorie.
  7. Je toont aan een kritische blik te hebben op het beroepsproduct en het onderzoeksproces en beschrijft de sterktes en zwaktes in de vorm van een discussie.
  8. Je reflecteert op je eigen professionele ontwikkeling om te sturen op vernieuwingen in relatie tot de context van collegaprofessionals, een team, afdeling, organisatie, TP-werkveld of maatschappij.
  9. Je toont je een gelijkwaardige gesprekspartner met collegaprofessionals over het onderzoek, de resultaten, het beroepsproduct vanuit de bredere integratieve reflectie.