• Code

    T.48940

  • Aantal ECTS credits

    5

De TP-professional analyseert vraagstukken die van toepassing zijn op cognitieve-, neuro- én bio-psychologie en geeft adviezen over het aanbrengen van verbeteringen in de dagelijkse praktijk van de persoon of doelgroep.

Toetsvorm Portfolio (PF)

Toetscriteria

  1. Je analyseert het vraagstuk van een persoon of doelgroep door cognitief-psychologische theorieën en experimenten erop toe te passen, waarbij je tenminste de verschillende cognitieve processen van perceptie, aandacht, kennisrepresentatie, geheugen, probleem oplossen en redeneren/beslissen beschrijft om het vraagstuk en oplossingen ervoor evidence-based in kaart te brengen.
  2. Je analyseert het vraagstuk van een persoon of doelgroep door bio-psychologische theorieën en experimenten erop toe te passen, waarbij je tenminste de ontwikkeling van de hersenen, de anatomie van de hersenen, en het functioneren van het zenuwstelsel beschrijft om het vraagstuk en oplossingen ervoor evidence-based in kaart te brengen.
  3. Je analyseert het vraagstuk van een persoon of doelgroep door neuropsychologische theorieën en experimenten erop toe te passen, waarbij je tenminste beschrijft het neurologisch functioneren in relatie tot gedragsmatig, cognitief en emotioneel functioneren, de samenhang tussen hersenen en gedrag en de samenhang tussen bewustzijn en consistente en adequate cognitie, emotie en gedrag om het vraagstuk en oplossingen ervoor evidence-based in kaart te brengen.
  4. Je adviseert een interventie aan een persoon of doelgroep,  compact, evidence-based, peerreviewed en bij voorkeur nieuw en innovatief, om verbeteringen in zijn of haar dagelijkse praktijk aan te brengen.