• Code

    T.53553

  • Aantal ECTS credits

    5

De hbo-professional vormt zijn eigen visie met betrekking tot MVO en MBO en analyseert de bedrijfsvoering van zijn organisatie op maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO) en adviseert de eigen organisatie om richting de toekomst duurzamer, verantwoorder en meer betrokken te ondernemen

Toetsvorm Portfolio (PF)

Toetscriteria

  1. Je analyseert vanuit een ethisch oogpunt maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO) in jouw onderneming, zodat je inzicht krijgt in wat jouw onderneming op dit gebied doet.
  2. Je onderzoekt aan de hand van literatuur en actuele artikelen de voor de organisatie belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van MVO en MBO en benoemt daarbij mogelijk actuele ethische dilemma’s die op de organisatie van toepassing (kunnen) zijn.
  3. Je formuleert op basis van literatuur, actuele artikelen en eventueel interviews een persoonlijke visie over MVO en MBO en geeft aan wat die visie betekent voor jouw persoonlijk ondernemerschap.
  4. Je adviseert met behulp van het ethisch beslismodel hoe jouw organisatie de belangrijkste ontwikkeling op het gebied van MVO of MBO kan integreren in het strategisch beleid van de organisatie en vertaalt deze naar initiatieven in de lokale, nationale of internationale samenleving.
  5. Je presenteert in jouw organisatie het door jou opgestelde advies, daarbij beargumenteer je welke keuzes je hebt gemaakt op basis van jouw persoonlijke visie.