• Code

    T.52299

  • Aantal ECTS credits

    5

De SW-professional bespreekt met cliënten of cliëntengroepen thema’s met betrekking tot seksualiteit, agressie en grensoverschrijdend gedrag  en ontwikkelt een eigen visie op deze thema’s. De student reflecteert op zijn rol en taak is met betrekking tot deze thema’s. 

Toetsvorm Portfolio (PF)

Toetscriteria

  1. Je ontwerpt aan de hand van eigen ervaringen en op grond van de theorie een eigen visie op de onderwerpen binnen de thema’s agressie, seksualiteit en intimiteit en grensoverschrijdend gedrag.
  2. Je voert op een professionele wijze een gesprek met een cliënt rondom het thema seksualiteit en grensoverschrijdend gedrag waarbij je een  helder beeld krijgt van de situatie van de cliënt en samen komt tot een samenhang tussen gedrag, oorzaken en gevolgen van het geweld.
  3. Je analyseert het gesprek aan de hand van relevante literatuur en komt daarbij tot adviezen voor een vervolggesprek.
  4. Je reflecteert op je eigen socialisatie en de cultuur waarin je bent opgegroeid m.b.t. de thema’s agressie, intimiteit en grensoverschrijdend gedrag  en je beschrijft hoe dit jou heeft gevormd tot de hulpverlener die jij nu bent.
  5. Je reflecteert op je gesprekstechnieken, op je houding in het gesprek en op het proces, en je maakt een sterkte/zwakte analyse.