• Code

    T.49194

  • Aantal ECTS credits

    5

De BE-professional komt tot maatregelen die de niet-financiële risico's minimaliseren en die leiden tot goed en ethisch verantwoord bestuur van de organisatie (Enterprise Risk management).

Toetsvorm Portfolio (PF)

Toetscriteria

  1. Je verklaart met behulp van risico-frameworks en met behulp van artikelen, de samenhang tussen ERM, strategisch management en Corporate Governance.
  2. Je stelt een risicoprofiel op voor de organisatie aan de hand van een interview in de praktijk, relevante bedrijfsdocumenten en gegevens over de bedrijfstak.
  3. Je identificeert en analyseert risico’s die van invloed zijn op het bereiken van de geïdentificeerde doelen van de organisatie en stelt significante risico’s vast.
  4. Je ontwerpt maatregelen ter voorkoming of reducering van significante risico’s waarbij je rekening houdt met de specifieke context van de organisatie en met ontwikkelingen en trends (bijvoorbeeld duurzaamheid).
  5. Je adviseert de organisatie over de implementatie van een risicomanagement-systeem waarbij je gebruik maakt van een passend risico-framework en waarbij je kosten en baten tegen elkaar afweegt.