• Code

    T.50462

  • Aantal ECTS credits

    1

De BE-professional levert voor de eigen organisatie een bijdrage aan de opstelling van (onderdelen van) een jaarrapport en licht dit jaarrapport toe.

Toetsvorm Portfolio (PF)

Toetscriteria

  1. Je bepaalt voor jouw organisatie welke wet- en regelgeving van toepassing is en welke consequenties die heeft voor inrichting en publicatie.
  2. Je beargumenteert op basis van analyses wat de voornaamste jaarrekeningposten zijn voor jouw organisatie en beargumenteert voor deze voornaamste jaarrekeningposten welke keuzes je gemaakt hebt ten aanzien van de waardering en de winstbepaling. Daarbij houd je de verslaggevingsprincipes in acht.
  3. Je identificeert de gebeurtenissen na balansdatum en verwerkt deze in het jaarrapport conform de geldende wet- en regelgeving.
  4. Je identificeert de niet-uit-balans-blijkende verplichtingen en licht deze toe.
  5. Je stelt het kasstroomoverzicht op basis van de indirecte methode op en interpreteert deze.
  6. Je stelt de geconsolideerde jaarrekening op basis van jaarcijfers van alle tot de consolidatiekring behorende bedrijven op.
  7. Je analyseert waar in de jaarrekening je verbeteringen zou willen bewerkstelligen en je beoordeelt of die verbeteringen stelselwijzigingen betreffen en of deze mogen worden doorgevoerd. De toegestane stelselwijzigingen verwerk je conform de geldende wet- en regelgeving.