• Code

    T.48977

  • Aantal ECTS credits

    5

De BE-professional schrijft voor een organisatie een advies voor de implementatie van een verbijzonderingsmethodiek voor kostenverbijzondering en beschrijft de consequenties hiervan voor de boekhouding.

Toetsvorm Digitaal/Digital (D)

Toetscriteria

  1. Je beschrijft de financiële informatiebehoefte van het management van jouw organisatie, rekening houdend met de typologie van de organisatie en het punt tot waar de klant invloed kan uitoefenen, zodat het management sturing kan geven aan de organisatie.
  2. Je past op basis van de financiële informatiebehoefte een kostenverbijzonderingsmethodiek (kostenverdeling) toe en daarnaast beschrijf je welke kostenverbijzonderingsmethodiek toegepast wordt bij jouw organisatie.
  3. Je identificeert op basis van de financiële informatiebehoefte van het management een aantal prestatie-indicatoren (of kostendragers) en belast de kosten door naar de prestatie-indicatoren en daarnaast beschrijf je welke prestatie-indicatoren toegepast worden bij jouw organisatie.
  4. Je beschrijft een gekozen budgetteringsmodel en past deze toe in de financiële administratie. Daarnaast beschrijf je hoe het gekozen budgettingsmodel van jouw organisatie tot uitdrukking komt in de financiële administratie, waarbij je rekening houdt met de vastgestelde financiële informatiebehoefte van het management van jouw organisatie.
  5. Op basis van de ingerichte en gevoerde boekhouding bereken en analyseer je de verschillen tussen voor- en nacalculatie op basis van een casus, daarnaast beschrijf je hoe de verschillenanalyse uitgevoerd wordt bij jouw organisatie.