Exploratie methodisch werken

  • Code

    T.54729

  • Aantal ECTS credits

    5

In deze individuele toets laat de student zien een bestaand plan van aanpak en de kaders van de eigen professie te kunnen onderzoeken. De toetsing bestaat uit een verslag met de volgende onderdelen:

  • Een analyse van het bestaande plan van aanpak en hoe deze tot stand is gekomen. Hierbij geeft de student aan welke stakeholders betrokken zijn en hoe deze zich verhouden tot de sociaal werker en welke bestaande middelen ingezet worden.
  • Exploratie van het bestaande plan van aanpak. De student onderbouwt het plan met relevante theorie en voert een observatie uit. 
  • De student rapporteert de bevindingen vanuit de analyse- en exploratiefase. Hierin documenteert de student de rol van de Social Worker in het plan van aanpak en relevante ethische aspecten die hierbij in het geding zijn.
Toetsvorm Werkstuk/Report/Bericht (W)

Toetscriteria

De toetscriteria van deze individuele toets zijn gebaseerd op de volgende leeropbrengsten:  

5BT1: Je bent in staat om een bestaande indicatiestelling te lezen en te beoordelen. 

5BT2: Je bent in staat om een overzicht maken van bestaande middelen (financieel, materiaal en professionals). 

5BT3: Je bent in staat om relevante stakeholders in kaart te brengen en aan te geven wat de resultaten en effecten van deze stakeholders kunnen zijn binnen de samenwerking. 

6BK1: Je hebt kennis van (interdisciplinair) samenwerken. 

2BT5 : Je bent in staat om onder begeleiding te rapporteren over het methodisch handelen binnen de primaire leefomgeving. 

9BT1: Je bent in staat om onder begeleiding een voor gestructureerde onderzoeksmethode uit te voeren (bijvoorbeeld een observatie of een interview afnemen).  

9BC1: Je bent in staat om over bestaande onderzoeksresultaten te communiceren met verschillende belanghebbenden. 

10BT1: Je bent in staat om ethische aspecten te herkennen en benoemen binnen een sociaal vraagstuk.