Het Toekomstbestendige Gebouw

  • Code

    T.54541

  • Aantal ECTS credits

    5

Deze toets is een managementvraagstuk waarbij jouw team, bestaande uit huisvestingsspecialisten en -adviseurs, de opdracht krijgt om voor een zorgorganisatie een huisvestingsplan te ontwikkelen. Jullie doel is om deze opdracht gegund te krijgen. Het beroepsproduct dat je oplevert is een huisvestingsplan bestaande uit een huisvestingsscan, huisvestingsconcept, programma van eisen en een inrichtingsplan. De focus ligt op een toekomstbestendig ontwerp dat het welbevinden van de mensen die in het gebouw werken, verblijven en/of wonen, bevordert. Je presenteert het huisvestingsplan aan experts uit het werkveld, die optreden als opdrachtgever. Voorafgaand aan de presentatie stuur je een samenvatting van het huisvestingsplan aan de opdrachtgever. Het team dat de opdrachtgever het meest overtuigt, ‘krijgt de aanbesteding gegund’ en is de winnaar.  
Toetsvorm Assessment (AS)

Toetscriteria

De student toont vaardigheden in- en kennis van eenhuisvestingsscan, huisvestingsconcept, programma van eisen en een inrichtingsplan.                            

Leeruitkomsten:                                                                                                                        
SE1: De FM-professional analyseert de afstemming van behoeften en prestaties ten aanzien van het dienstverleningsconcept.
SE2: De FM-professional adviseert en/of ontwerpt passende dienstverleningsconcepten.
SP1: De FM-professional analyseert de afstemming van vraag en aanbod ten aanzien van huisvesting.
SP2: De FM-professional adviseert en/of ontwerpt een passende huisvestingsoplossing.
SP3: De FM-professional realiseert ontwerp, ontwikkeling, verwerving en afstoten, inrichting, beheer en onderhoud van de gebouwde en/of virtuele omgeving.