• Code

    T.53777

  • Aantal ECTS credits

    15

Vanuit het gekozen vraagstuk in het vorige kwartiel gaat de student op zoek naar passende oplossingen voor de organisatie van de opdrachtgever, werkt deze uit in een business case en maakt hiervoor een realistisch projectvoorstel. De student geeft uiteindelijk advies aan de opdrachtgever hoe de organisatie de situatie rondom zijn/haar gekozen vraagstuk op het gebied van hospitality, businessmodel, duurzaamheid of technologie kan verbeteren.  
Om te kunnen adviseren rondom het gekozen managementvraagstuk verricht de student allereerst een literatuur- en veldonderzoek. Daarbij gaat de student actief op zoek naar alternatieve oplossingen zowel binnen als buiten de context van de opdrachtgever.  
 Op basis van de onderzoeksresultaten is de student in staat om wensen en eisen te formuleren ten aanzien van het ontwerp, een onderbouwde keuze te maken uit de gevonden oplossingen en een vertaling te maken naar de wijze waarop de oplossing het beste kan worden geïmplementeerd en geborgd. Op basis van ondernemer- en leiderschap weet de student draagvlak te creëren voor de oplossingen bij alle betrokkenen. Hierbij toon de student ook de haalbaarheid (praktisch, politiek, juridisch en financieel) aan. 

Toetsvorm Portfolio (PF)

Toetscriteria

 

"SP2: De FM-professional adviseert en/of ontwerpt een passende huisvestingsoplossing.  

SE2: De FM-professional adviseert en/of ontwerpt passende dienstverleningsconcepten.  

SP3: De FM-professional realiseert ontwerp, ontwikkeling, verwerving en afstoten, inrichting, beheer en onderhoud van de gebouwde en/of virtuele omgeving.  

SE3: De FM-professional verwerft en/of implementeert facilitaire producten en services. 
B2: De FM-professional ontwerpt op effectieve en efficiënte wijze de facilitaire projecten en processen.
B3: De FM-professional organiseert en beheert facilitaire projecten en processen in samenwerking met betrokken stakeholders."

"SP2: The FM professional advises and / or designs a suitable housing solution.

SE2: The FM professional advises and / or designs appropriate service concepts.

SP3: The FM professional realizes design, development, acquisition and disposal, design, management and maintenance of the built and / or virtual environment.

SE3: The FM professional acquires and / or implements facility products and services.
B2: The FM professional designs the facility projects and processes in an effective and efficient manner.
B3: The FM professional organizes and manages facility projects and processes in collaboration with involved stakeholders. ""