• Code

    T.52448

  • Aantal ECTS credits

    25

Op basis van dit portfolio toetst de opleiding of een young professional in staat is om als beginnend beroepsbeoefenaar een concrete opdracht in het werkveld op een gedegen manier uit te voeren. De young professional presenteert een beroepsproduct dat hij/zij heeft ontworpen of heeft uitgevoerd en laat zien welke kennis hij/zij daarbij heeft gebruikt. Verder staat hij/zij expliciet stil bij de implementatie en de financiële haalbaarheid van het beroepsproduct. Bovendien geef de young professional inzicht in het professioneel functioneren tijdens het uitvoeren van het project.

Toetsvorm Portfolio (PF)

Toetscriteria

Young professionals worden beoordeeld op basis van de volgende beoordelingscriteria:
1.    De professional beantwoordt de vraag van de opdrachtgever met een passend en onderbouwd beroepsproduct.
2.    De professional identificeert de belangrijkste (interne en externe) trends en ontwikkelingen en geeft duiding aan de invloed hiervan op het vraagstuk.
3.    De professional verzamelt op verantwoorde wijze kennis voor de onderbouwing van een beslissing en schat deze kennis op waarde. 
4.    De professional verantwoordt hoe de wensen van de stakeholders zijn meegenomen in het eindproduct. 
5.    De professional onderbouwt in hoeverre gemaakte keuzes maatschappelijk verantwoord zijn (zoals ten aanzien van ethische, interculturele en duurzaamheidsaspecten).
6.    De professional toont de bedrijfseconomische haalbaarheid van het beroepsproduct aan. 
7.    De professional laat bij het ontwerp en/of de uitvoering van het beroepsproduct onderzoekend, gastvrij en respectvol gedrag zien en werkt effectief en efficiënt samen met bestaande en nieuwe contacten.