Gesprekken Kortdurend behandelen van milde psychische problematiek en Diagnostisch onderzoek

  • Code

    L.29356

  • Studiebelastingsuren

    0

  • Taal

    nl-NL

  • Kwartiel van uitvoering

    2, 4

Je voert een basis-GGZ behandeling uit op basis van een gedragswetenschappelijk onderbouwd therapieprotocol. De opbouw van behandeling heb je inhoudelijk geëvalueerd en je hebt gereflecteerd over je handelswijze als therapeut. Je weet wat de sterke kanten van jouw als therapeut zijn en wat je leer- en verbeterpunten zijn. Bij afronding ben je basisvaardig om deze protocollaire behandelingsvorm te gaan toepassen

Competenties

  • AMA.TP BC2: Diagnostisch Onderzoek (DO)
  • AMA.TP BC1: Professionele Gespreksvoering en Training (PGT)

Leerdoelen

Module-indicator 1: Je creëert voor de cliënt een optimale omgeving om te kunnen profiteren van de behandeling, door de behandelingsprotocol systematisch toe te passen en de interventieonderdelen goed aan te laten sluiten bij de cliënt.

Module-indicator 2: Je past een cognitieve methodiek systematisch toe en geeft bij de cliënt passende oefeningen zodat hij zich nieuwe denkgewoonten kan eigen maken.

Module-indicator 3: Je evalueert de behandeling op vak-methodische uitvoering, zodat van je ervaringen kan leren en je en werkwijzen verbeteren.

Module-indicator 4: Je reflecteert op je functioneren als therapeut, zodat van je ervaringen kan leren en je vaardigheden kan verbeteren.

Module-indicator 5 (alleen voor voltijd): Je maakt kennis met de methoden van motiverende gespreksvoering, zodat je je competenties en werkwijzen als therapeut verder kan ontwikkelen)

Werkvorm