Breng eHealth in praktijk

  • Code

    L.24200

  • Studiebelastingsuren

    140

  • Taal

    nl-NL

  • Kwartiel van uitvoering

    2, 4

E-Health gaat over zorg op afstand, zowel online zoals het maken van opdrachten in een digitale omgeving als offline zoals het inzetten van een robot in huis. In de praktijk zie je steeds meer ‘blended’ zorg, wat inhoudt dat face-to-face gesprekken gecombineerd worden met digitale interventies die cliënt in zijn eigen (digitale) omgeving maakt ter ondersteuning van de face-to-face gesprekken, zoals online psycho-educatie, het in contact komen met lotgenoten via fora of het 24/7 monitoren van de eigen hartslag door een patiënt. Door eHealth kunnen cliënten tijds- en plaats onafhankelijk en vooral zelfstandig, onafhankelijk van een hulpverlener, gebruik maken van zorg en hulpverlening. Het werken als professional met eHealth in de praktijk vraagt om een eigen visie op eHealth en om kennis en vaardigheden om dergelijke interventies adequaat in te zetten ten behoeve van de cliënt. Je verkent het (internationale) veld van eHealth mogelijkheden en je schrijft een eigen kritische blog hierover. Bovendien ontwikkel je een eigen eHealth leeromgeving voor een doelgroep met psychosomatische klachten. Je begeleidt en e-coacht een aantal deelnemers uit deze doelgroep en op basis van hun evaluaties en logdata die je door monitoring van deze omgeving ontvangt evalueer je deze omgeving.

Competenties

  • AMA.TP BC1: Professionele Gespreksvoering en Training (PGT)
  • AMA.TP BC3: Science
  • Technology
  • Engineering & Mathematics (STEM)

Leerdoelen

1.Je ontwikkelt een visie op eHealth (internationaal) door kennis te maken met verschillende vormen van eHealth en de voor- en nadelen van eHealth tegenover elkaar af te zetten, zodat je eHealth in de (toekomstige) praktijk bewust weet in te zetten.

2.Je ontwikkelt systematisch een eHealth omgeving voor een doelgroep met psychosomatische problematiek, gebaseerd op de principes van positieve psychologie, die tot gedragsverandering leidt bij de deelnemer.

3 Je voert een eHealthtraject uit met een eHealth-omgeving bij een aantal cliënten met psychosomatische problematiek teneinde gedragsverandering op gang te brengen.

4. Je test en evalueert een eHealth-omgeving via de deelnemerservaring en logdata die verkregen worden door gebruik van de eHealth-omgeving van de deelnemers. Op basis van de resultaten doe je een verbetervoorstel.

Werkvorm