Risicomanagement

  • Code

    L.29741

  • Studiebelastingsuren

    140

  • Taal

    nl-NL

  • Kwartiel van uitvoering

    1, 2

Risico Management is al jaren een belangrijk onderdeel van Facility Management en is door recente ontwikkelingen actueler dan ooit. Het verminderen en elimineren van risico’s uis een belangrijke taak van Facility Management. Wet- en regelgeving, zoals de ARBO-wet, personeelsrecht, de hygiënecode en het Bouwbesluit, spelen hierbij een belangrijke rol. In de module Risico Management ga je in een team van vier studenten aan de slag met één van de volgende onderwerpen: brandveiligheid, beveiliging, voedselveiligheid of veilig werken. Jullie rol is die van facilitair specialist, dat betekent dat je op diepgaand niveau kennis gaat opdoen over jouw onderwerp. De docent inventariseert de keuzes waarbij de drie onderwerpen evenredig over de klas worden verdeeld. Jullie dragen zelf zorg voor het werven een opdrachtgever: dit kan zijn een kantoor, ziekenhuis of verzorgingshuis, een school, horeca of leisure omgeving, zoals zwembad of sporthal. De docent geeft een ‘go-or-no-go’ voor de opdrachtgever en de opdracht.

Competenties

  • HBS 12. Vrije competentie

Leerdoelen

a) De student laat zien kennis te hebben van de volgende onderwerpen: normen, wet- en regelgeving die van toepassing zijn op Risicomanagement in een facilitaire context (zoals NEN, ARBO, Bouwbesluit, HACCP); Risicomanagement; RI&E; Beheersplannen en beheersmaatregelen (m.b.t. brandveiligheid, beveiliging, voedselveiligheid en veilig werken). 
b) De student laat zien dat hij inzicht heeft gekregen in het inrichten, beheersen en verbeteren van bedrijfs- en organisatieprocessen die te maken hebben met veiligheid en beveiliging.
c) De student kan literatuuronderzoek uitvoeren en een interview voorbereiden, afnemen en verwerken. 

Werkvorm