Persoonlijke & Professionele Ontwikkeling MT 1

  • Code

    L.22968

  • Studiebelastingsuren

    112

  • Taal

    nl-NL

  • Kwartiel van uitvoering

    1, 2, 3, 4

Persoonlijke en Professionele Ontwikkeling (PPO) is het lesprogramma voor studieloopbaanbegeleiding in het 1e en 2e jaar. Het doel van studieloopbaanbegeleiding (SLB) is dat je succesvol de studie afrondt, je talenten ontwikkelt en je optimaal voorbereidt op je beroepsmatige toekomst.

De begeleiding binnen SLB is daarmee te verdelen in drie verschillende elementen: 

1.    Begeleiding bij studievoortgang 

2.    Begeleiding bij loopbaanontwikkeling 

3.    Begeleiding bij professionele ontwikkeling 

PPO wordt gedurende het jaar ieder kwartiel aangeboden naast de vakinhoudelijke modulen en is volgens bovengenoemde elementen gericht op de brede ontwikkeling van jou tot beginnend mechatronicus. Met het aanbod van PPO wordt bij mechatronica gestreefd naar de ontwikkeling van zelfsturend leren, ontwikkeling van professionele competenties (waar onder ook soft skills) en een goede voorbereiding op de arbeidsmarkt. In het eerste jaar wordt daarbij in het bijzonder aandacht besteed aan studievaardigheden en de vraag of Mechatronica een passende studiekeuze voor je is

Competenties

  • LED competentie

Leerdoelen

PPO wordt gedurende het jaar ieder kwartiel aangeboden naast de vakinhoudelijke modulen en is volgens bovengenoemde elementen gericht op de brede ontwikkeling van jou tot beginnend mechatronicus. Met het aanbod van PPO wordt bij mechatronica gestreefd naar de ontwikkeling van zelfsturend leren, ontwikkeling van professionele competenties (waar onder ook soft skills) en een goede voorbereiding op de arbeidsmarkt. In het eerste jaar wordt daarbij in het bijzonder aandacht besteed aan studievaardigheden en de vraag of Mechatronica een passende studiekeuze voor je is. 

Werkvorm