Organisatieontwikkeling

  • Code

    L.28535

  • Studiebelastingsuren

    140

  • Taal

    nl-NL

  • Kwartiel van uitvoering

    1, 3

Organisatieontwikkeling is een belangrijke sleutel tot innovatie. Vanuit een passende en motiverende bedrijfscultuur kun je vernieuwing en groei bewerkstelligen. We nemen in deze module diverse tools en trends onder de loep: van het creëren van meer diversiteit in je team tot het werken met Lean. De kern van deze module draait om groei en vernieuwing van jezelf tot daadwerkelijk een werkgever van de toekomst, en tot een ondernemer die zich terdege bewust is van de maatschappelijke impact die je als werkgever op de regio, en op werknemers, hebt.

Van ondernemerschap naar werkgeverschap vergt een hele set nieuwe vaardigheden. De studentondernemer is niet alleen aan het ondernemen, maar geeft ook leiding, heeft toenemende verantwoordelijkheden en vervult een voorbeeldfunctie. Daarom is er in deze module ook aandacht voor het aannemen van nieuwe medewerkers, juridische verplichtingen, het omgaan met weerstand en hoe je handelt in conflictsituaties met medewerkers of klanten.

In deze module neem je ten minste een medewerker of een stagiaire aan op basis van een functieprofiel waarin staat beschreven welke vaardigheden, (werk)cultuur en ambitie jouw team nodig heeft om verder te kunnen groeien.

Competenties

  • SFIB HBO competenties

Leerdoelen

Zie module handleiding

Werkvorm

Code Naam
WC Werkcollege
T.54353 Organisatieontwikkeling