HighRes_SAX00140.jpg

Meer, toegankelijker en beter ondernemerschap in het onderwijs. Saxion Centrum voor Ondernemerschap, ROC van Twente en MKB Twente werken daar samen aan binnen O2LAB hub Twente.

Heb jij de skills om een wicked problem op te lossen? Doe mee aan de hackathon slimme energie op 16 juni!

Aanmelden

Meer, toegankelijker en beter ondernemerschap in het onderwijs. Dat is waar O2LAB samen met het onderwijs, docenten en ondernemers in heel Nederland aan werkt. O2 staat voor Ondernemerschap en Onderwijs én voor Ondernemerschap en Ondernemendheid. 

De samenleving vraagt steeds meer om een ondernemende mindset en vaardigheden bij ondernemers, werknemers en jongeren. Ondernemende mensen nemen namelijk sneller zelf de leiding over hun werk en loopbaan. Zij zien kansen, pakken nieuwe ideeën op en weten zo waarde voor zichzelf en anderen te creëren. Door meer samenwerking tussen het onderwijs en bedrijfsleven kan dit bereikt worden.

O2LAB hub Twente is een samenwerking tussen Saxion Centrum voor Ondernemerschap, ROC van Twente en MKB Twente. Deze hub richt zich op het integreren van ondernemerschap (op basis van Entrecomp Framework) in het curriculum. Onder meer door te onderzoeken wat er in de verschillende opleidingen voor nodig is, door de inzet van ondernemerschapsambassadeurs en door een evaluatie instrument te ontwikkelen dat de effectiviteit van die ondernemerschapsonderwijs interventies kan meten. 

Andere activiteiten zijn gericht op het versterken van betrokkenheid van ondernemers bij het onderwijs; ondernemers brengen actuele vraagstukken in en worden ingezet als mentoren en rolmodellen voor ondernemende studenten. Ook verbetert het de start-up-ondersteuning door betere afstemming van bestaande practices van de partners en door te leren van elkaar.

Meer informatie over O2LAB hub Twente?

Neem dan contact op met projectleider Toby de Haan of business coach Sjoerd Welberg. Zij helpen je graag verder!

b839b064-aad9-4c9c-a205-68a4c1c907ab.jpg

Toby de Haan

Projectleider | Saxion Centrum voor Ondernemerschap

0657631730 LinkedIn
MicrosoftTeams-image (2).jpg

Sjoerd Welberg

Business coach | Saxion Centrum voor Ondernemerschap

0683496596 LinkedIn