Header Ondernemersaward 2019.jpg

Saxion Ondernemers Award

Sinds 2010 wordt de Saxion Ondernemers Award jaarlijks uitgereikt aan ondernemende studenten en alumni van Saxion. Het is een initiatief van Founding Partner EW Facility Services en Saxion om ondernemerschap te stimuleren. Ondernemende studenten werken in drie rondes toe naar een grande finale met waardevolle prijzenpakketten. Sinds 2019 wordt er gewerkt met twee categorieën: START! voor studenten met een goed idee en GESTART! voor studenten en alumni met een eigen bedrijf.

Wil je graag partner worden van de Saxion Ondernemers Award?

Klik hier

HET TRAJECT BESTAAT UIT:

Kick-off

Tijdens de kick-off leren de deelnemers elkaar kennen en komen ze in contact met de jury. De spelregels worden uitgelegd en de wedstrijd kan officieel beginnen!

Workshops

Zes thematische workshops op het gebied van business development. Deelnemers mogen de workshops vrijwillig bijwonen. Tijdens de workshops komen ze in contact met mededeelnemers en ondernemers. Hier word de basis gelegd voor het ontwikkelen van het businessconcept

Selectie

Om de eerste ronde af te sluiten moeten alle deelnemers een waardepropositie ontwikkelen met behulp van de Golden Egg Academy. Bovendien maken ze een pitchvideo waarin ze de jury overtuigen waarom ze door mogen naar ronde twee.

Ronde 1 - Ondernemers Award.jpeg

Business Bootcamp

Tijdens de tweedaagse bootcamp worden de deelnemers uitgedaagd om een verdiepingsslag te maken. Ze krijgen één-op-één feedback van de juryleden, inspiratiesessies, coachingsgesprekken en masterclasses. Bovendien zijn er voldoende netwerkmogelijkheden met ondernemers, coaches en investeerders. 

Selectie

Na het bootcamp weekend krijgen de deelnemers de gelegenheid om de puntjes op de i te zetten en hun businessconcept aan te scherpen n.a.v. alles wat ze hebben geleerd tijdens het weekend. De jury nomineert uiteindelijk vijf finalisten per categorie. 

Ronde 2 - Ondernemers Award.jpeg

Demo Day

Op deze middag krijgen de finalisten de kans om de vakjury te overtuigen waarom zij de Ondernemers Award moeten winnen. Tijdens een uitgebreide presentatie waarbij ze het businessconcept kunnen demonstreren beantwoorden ze vragen en nemen ze eventuele twijfels weg van de juryleden.

Finale

Het traject van de Saxion Ondernemers Award wordt afgesloten met een Grande Finale. Op deze avond staan de finalisten centraal. Zij pitchen hun businessconcept voor het publiek en uiteraard de jury. Uiteindelijk bepalen zij wie er naar huis gaan met de goedgevulde prijzenpakketten en zich Saxions Ondernemer van het jaar mag noemen. 

Ronde 3 - Ondernemers Award.jpg

Vakjury

De vakjury van de Saxion Ondernemers Award bestaat uit vijf inspirerende ondernemers, zij stellen zich graag aan je voor:

Partners

Aan de Saxion Ondernemers Award zijn verschillende partners verbonden. Zij zorgen er samen voor dat er nieuwe startups worden gerealiseerd. Nieuwsgierig wie deze partners zijn? Lees meer!

EW Facility Services

Wij, EW Facility Services, zijn een facilitair dienstverlener. Hospitality is al bijna 30 jaar het kernbegrip binnen onze dienstverlening. De beleving van de eindgebruiker is hierbij voor ons de drijfveer. Samen met onze opdrachtgevers gaan we voor het creëren van de ultieme gastbeleving.

Vanuit onze jarenlange ervaring als marktleider in de hotelbranche staan wij garant voor duurzame, innovatieve concepten die we op basis van een strategisch partnerschap inzetten bij opdrachtgevers. Door beleving centraal te stellen, een hoogstaande kwaliteit van dienstverlening te leveren en onze uitvoering maximaal flexibel te maken, weten wij ons te onderscheiden in de markt.

Onze focus is schoonmaakdienstverlening. Als multiservice dienstverlener bieden wij aanvullend diensten die geïntegreerd kunnen worden met onze schoonmaak en die bijdragen aan een positieve beleving door de gast/eindgebruiker. Door deze benadering te ondersteunen met technologische toepassingen en de drive om innovaties te blijven creëren, kunnen wij oprecht zeggen dat wij er alles aan doen onze opdrachtgevers zoveel mogelijk te ontzorgen.

Meer weten?

Kijk op www.ew.nl

SAXION

Bij de vier vestigingen van Saxion in Apeldoorn, Deventer en Enschede studeren in totaal 27.000 studenten. Saxion biedt zeer uiteenlopende opleidingen en een groot aantal bijzondere afstudeerrichtingen of specialisaties, zowel nationaal als internationaal. In samenwerking met bedrijven en instellingen wordt door kenniscentra en lectoraten toegepast onderzoek gedaan. 

Meer weten?

Kijk op www.saxion.nl

EW-Facility-serv.-logo-liggend-FC.png

EW Facility Services

Website
logo-team-nijhuis-fc.png

Team Nijhuis

Website
Logo switch.jpg

Switch

Website
Logo Novel-T

Novel-T

Website
gec_logo_1.png

Golden Egg Check

Website
Rabobank

Rabobank

Website
Logo de Jong & Laan ondernemende accountants (ZW) 10cm.jpg

de Jong & Laan

Website
logo.png

Wilminktheater

Website
demcon.png

DEMCON

Website
PortraitsbyRobin_Logo.jpg

Portraits by Robin

Website

NIEUWS OVER DE SAXION ONDERNEMERS AWARD

Neem contact op

De organisatie van de Saxion Ondernemers Award is in handen van Yvonne Kholmy - de Jong, werkzaam voor het Saxion Centrum voor Ondernemerschap. Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Daarvoor kun je Yvonne bellen, e-mailen of appen:

  • 088 - 019 16 74
  • ondernemersaward@saxion.nl
  • 06 - 10 52 61 94