Header Ondernemersaward 2019.jpg

Saxion Ondernemers Award

De zoektocht naar Saxions ondernemer van het jaar is in volle gang! Met de Saxion Ondernemers Award geven we onze studentondernemers een welverdiend podium. We werken in twee rondes toe naar een grande finale met waardevolle prijzenpakketten. Kom jij naar de finale op donderdagavond 18 november?

Helaas zijn wij wegens de aangescherpte coronamaatregelen genoodzaakt om de finale van de Ondernemers Award van aankomende donderdag te annuleren. 😔😔

Na afstemming met diverse betrokkenen, zijn wij tot de conclusie gekomen dat het niet mogelijk is om het evenement te organiseren. Afhankelijk van de corona-ontwikkelingen en -maatregelen zullen we een nieuwe datum prikken. In de tussentijd houden we contact met alle finalisten en blijven we ze helpen bij het starten en groeien van hun bedrijven.

We houden iedereen uiteraard op de hoogte zodra er een nieuwe datum bekend is.

Voor nu: stay safe!

Sinds 2010 wordt de Saxion Ondernemers Award jaarlijks uitgereikt aan ondernemende studenten en alumni van Saxion. Het is een wedstrijd met echte afvalrondes om ondernemerschap te stimuleren. Ondernemende studenten werken in twee rondes toe naar een Grande Finale met een waardevol prijzenpakket ter waarde van €10.000.

Sinds 2019 wordt er gewerkt met twee categorieën: START! voor studenten met een goed idee of een kort lopende bedrijf en GESTART! voor studenten en alumni met een eigen bedrijf die al wat verder zijn.

Naast deze dikke prijs ontmoet je in een kort tijdsbestek andere (student)ondernemers. Jouw netwerk groeit daarmee in no-time. Ook krijg je allemaal interessante workshops die bijdragen aan de ontwikkeling van jouw bedrijf of bedrijfsidee.

Als je elke ronde goed doorgekomen bent, zit jij in de Grande Finale. Een gaaf event waar jij in de spotlight komt te staan. Je geeft een laatste pitch aan het publiek en de jury en als je het goed doet, ben jij de winnaar in de categorie START! of GESTART!

Meld je aan voor de finale van de Saxion Ondernemers Award!

Aanmelden Finale Ondernemers Award

HET TRAJECT BESTAAT UIT:

In deze ronde leer je de andere deelnemers kennen en kom je met elkaar in contact. In de officiële aftrap worden alle spelregels uitgelegd en gaat de bootcamp van start.

Aan het eind van deze ronde ga je zelf aan de slag met een videopitch over jou en jouw bedrijf. Daarnaast ga je aan de slag met twee onderdelen uit een businessplan; wat is jouw drive om te ondernemen? En je werkt jouw business-modelcanvas uit. Deze drie onderdelen lever je digitaal op waarna de selectiecommissie gaat bepalen welke deelnemers doorgaan naar de volgende ronde.

Tijdens de Connect-fase krijg je ondersteuning voor wat je op moet leveren, door het volgen van workshops. En krijg je een speciale pitchtraining zodat jij optimaal voorbereid bent. Daarnaast zijn er nog andere activiteiten die allemaal bijdragen en jouw ontwikkeling en de ontwikkeling van jouw bedrijf.

Ronde 1 - Ondernemers Award.jpeg

Deze ronde bestaat uit twee opeenvolgende dagen waarbij je uitgedaagd wordt om een verdiepingsslag te maken. Het businessplan dat je in de vorige ronde hebt opgeleverd wordt in deze ronde verder uitgebreid. Er wordt ingezoomd op de markt, de waardepropositie, een SWOT-analyse en het verdienmodel. Deze onderdelen lever je wederom digitaal in.

Ook ga je een pitch geven aan de jury (die ook de finale gaat beoordelen) en ga je 1-op-1 met hen in gesprek. De jury bepaalt vervolgens wie door mag naar de Grande Finale.

Tijdens deze ronde zul je workshops gaan bijwonen die bijdragen aan het verder uitwerken van jouw businessplan. Ook zal je coachgesprekken gaan voeren en krijg je masterclasses van directeuren van MKB-bedrijven uit de regio. Daarnaast zijn er voldoende netwerkmogelijkheden met de andere deelnemers, bedrijven, coaches en ondernemers.

Ronde 2 - Ondernemers Award.jpeg

Op deze avond staan de finalisten centraal; 3 uit de categorie START! en 3  uit de categorie GESTART! Word jij één van de twee winnaars? Dan moet jij in een laatste dragon pitch de jury zien te overtuigen van jouw bedrijf of bedrijfsidee. Spannend? Absoluut! Maar je kan dan ook een cheque van €10.000 winnen! En jezelf Saxions ondernemer van het jaar noemen.

Ondernemers Award

Planning

Reserveer alvast de volgende data in jouw agenda zodat je zeker weet dat jij bij de verschillende rondes aanwezig bent, te kunnen netwerken, alle workshops kunt volgen om zo optimaal voorbereid te zijn om de opdrachten tot een succes te maken.

Ronde 1 – Connect is op vrijdag 17 september. 

Ronde 2 – Build & Accelerate is op vrijdag 15 oktober. 

Finale - Donderdagavond 18 november.

Partners

Aan de Saxion Ondernemers Award zijn verschillende partners verbonden. Zij zorgen er samen voor dat er nieuwe startups worden gerealiseerd. Nieuwsgierig wie deze partners zijn? Lees meer!

EW Facility Services

Wij, EW Facility Services, zijn een facilitair dienstverlener. Hospitality is al bijna 30 jaar het kernbegrip binnen onze dienstverlening. De beleving van de eindgebruiker is hierbij voor ons de drijfveer. Samen met onze opdrachtgevers gaan we voor het creëren van de ultieme gastbeleving.

Vanuit onze jarenlange ervaring als marktleider in de hotelbranche staan wij garant voor duurzame, innovatieve concepten die we op basis van een strategisch partnerschap inzetten bij opdrachtgevers. Door beleving centraal te stellen, een hoogstaande kwaliteit van dienstverlening te leveren en onze uitvoering maximaal flexibel te maken, weten wij ons te onderscheiden in de markt.

Onze focus is schoonmaakdienstverlening. Als multiservice dienstverlener bieden wij aanvullend diensten die geïntegreerd kunnen worden met onze schoonmaak en die bijdragen aan een positieve beleving door de gast/eindgebruiker. Door deze benadering te ondersteunen met technologische toepassingen en de drive om innovaties te blijven creëren, kunnen wij oprecht zeggen dat wij er alles aan doen onze opdrachtgevers zoveel mogelijk te ontzorgen.

Meer weten?

Kijk op www.ew.nl

SAXION

Bij de vier vestigingen van Saxion in Apeldoorn, Deventer en Enschede studeren in totaal 27.000 studenten. Saxion biedt zeer uiteenlopende opleidingen en een groot aantal bijzondere afstudeerrichtingen of specialisaties, zowel nationaal als internationaal. In samenwerking met bedrijven en instellingen wordt door kenniscentra en lectoraten toegepast onderzoek gedaan. 

Meer weten?

Kijk op www.saxion.nl

EW-Facility-serv.-logo-liggend-FC.png

EW Facility Services

Website
Logo switch.jpg

Switch

Website

NIEUWS OVER DE SAXION ONDERNEMERS AWARD

Neem contact op

De organisatie van de Saxion Ondernemers Award is in handen van Jurri Koops, werkzaam voor het Saxion Centrum voor Ondernemerschap. Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Daarvoor kun je Jurri bellen, e-mailen of appen:

  • 088 - 019 16 74
  • ondernemersaward@saxion.nl