Header Ondernemersaward 2019.jpg

Saxion Ondernemers Award

De zoektocht naar Saxions ondernemer van het jaar is in volle gang! Met de Saxion Ondernemers Award geven we onze studentondernemers een welverdiend podium. We werken in twee rondes toe naar een grande finale met waardevolle prijzenpakketten. Meld jij je aan?

De Saxion Ondernemers Award wordt jaarlijks uitgereikt aan ondernemende studenten van Saxion. Het is een wedstrijd met afvalrondes waarbij je in twee voorrondes toewerkt naar een Grande Finale met een waardevol prijzenpakket, ter waarde van €10.000.

En als kers op de taart word je als winnaar aan een buddy gekoppeld; dit is een jurylid (of iemand uit het netwerk daarvan) waarmee je een aantal keer per jaar kunt sparren, adviesvraagstukken neer kunt leggen, een dagje mee kunt lopen met een CEO of iets anders kunt bespreken.

Wil jij 1 juni bij de finale van de Saxion Ondernemers Award zijn?

Aanmelden finale Ondernemers Award

Er worden twee blokken georganiseerd; het eerste blok begint in april en de tweede in september. Elke blok bestaat uit twee rondes die we Connect (de eerste ronde) en Accelerate (de tweede ronde) noemen. Vanuit beide blokken worden er twee finalisten in de categorie START! en twee finalisten in de categorie GESTART! geselecteerd.

De finalisten uit beide blokken komen elkaar tegen in de Grande Finale. We hebben uiteindelijk twee winnaars; voor elke categorie één. Deze winnaars mogen zich Saxion Ondernemer van het Jaar te mogen noemen. De selectie begint overigens al bij de inschrijvingen; we willen met maximaal 20 deelnemers beginnen aan het eerste blok.

Zoals gezegd bestaat elke blok uit twee rondes; de eerste noemen we Connect en de tweede noemen we Accelerate. In elk van deze twee rondes krijg je een dag lang workshops die als input dienen voor opdrachten die je na deze dagen moet inleveren. Op basis van deze opdrachten wordt elke keer een selectie gemaakt van deelnemers die door mogen gaan naar de volgende ronde.

Naast de hoofdprijs, ontmoet je in een kort tijdsbestek andere (student)ondernemers en bedrijven. Jouw netwerk groeit daarmee in no-time. Ook krijg je allemaal interessante workshops van professionals met veel ervaring die bijdragen aan de ontwikkeling van jouw als persoon en jouw bedrijf.

Ben jij die ondernemer die een goed bedrijfsidee heeft of al een lopende business heeft? Heb je energie, ben je pro-actief en wil je voor jouw business gaan? Meld je dan aan!

Het traject bestaat uit:

In deze ronde leer je de andere deelnemers kennen en kom je met elkaar in contact. In de officiële aftrap worden alle spelregels uitgelegd en gaat de ronde van start.

Aan het eind van deze ronde ga je zelf aan de slag met een videopitch over jou en jouw bedrijf. Daarnaast ga je aan de slag met twee onderdelen uit een businessplan; wat is jouw drive om te ondernemen? En hoe ziet jouw business-modelcanvas eruit. Deze onderdelen lever je digitaal op waarna de jury gaat bepalen welke deelnemers doorgaan naar de volgende ronde.

Tijdens de Connect-fase krijg je ondersteuning voor wat je op moet leveren, door het volgen van workshops. Deze workshops worden verzorgd door professionals uit het bedrijfsleven. Ook krijg je een speciale pitchtraining, zodat jij optimaal voorbereid bent op alles wat komen gaat. Daarnaast zijn er nog andere activiteiten die allemaal bijdragen en jouw ontwikkeling en de ontwikkeling van jouw bedrijf. En natuurlijk sluiten we af met een borrel om elkaar nog beter te leren kennen.

Tijdens ronde 2 gaan we een verdiepingsslag maken. Het businessplan dat je in de vorige ronde hebt opgeleverd, wordt in deze ronde verder uitgebreid. Er wordt ingezoomd op de markt, de waardepropositie, en het verdienmodel. Deze onderdelen lever je wederom digitaal in. De workshops worden wederom gegeven door professionals uit het bedrijfsleven.

Ook ga je 1-op-1 met de jury in gesprek zodat je elkaar leert kennen. Zo ontdekken  ze of ze een echte ondernemer tegenover zich hebben. De jury bepaalt vervolgens op basis van het gesprek en de opdrachten wie geselecteerd wordt en door mag naar de Grande Finale.

Voordat de finale begint sta je als finalist samen met de deelnemers van de tweede ronde (Accelerate) op een bedrijvenmarkt. Hier kan je jezelf en je bedrijf laten zien aan alle bezoekers van het event. En wie weet ontstaan er interessante connecties voor jouw bedrijf.

En dan is het tijd voor de finale zelf. Je mag voor al het publiek en de jury nog één keer een laatste pitch houden. Word jij één van de twee winnaars is de categorie START! of GESTART!? Dan moet jij de jury zien te overtuigen van jouw bedrijf of bedrijfsidee. Spannend? Absoluut! Maar je kan dan ook een cheque ter waarde van €10.000 winnen! En jezelf Saxions ondernemer van het jaar noemen. Ook word je een jaar lang gekoppeld aan een jurylid of iemand uit zijn of haar netwerk; dit noemen we het buddy-systeem. Heel gaaf want je kan dan bijvoorbeeld een dagje meelopen met een CEO of sparren over een bepaald onderwerp.

Ondernemers Award

Partners

Aan de Saxion Ondernemers Award zijn verschillende partners verbonden. Zij zorgen er samen voor dat er nieuwe startups worden gerealiseerd. Nieuwsgierig wie deze partners zijn? Lees meer!

EW Facility Services

Wij, EW Facility Services, zijn een facilitair dienstverlener. Hospitality is al bijna 30 jaar het kernbegrip binnen onze dienstverlening. De beleving van de eindgebruiker is hierbij voor ons de drijfveer. Samen met onze opdrachtgevers gaan we voor het creëren van de ultieme gastbeleving.

Vanuit onze jarenlange ervaring als marktleider in de hotelbranche staan wij garant voor duurzame, innovatieve concepten die we op basis van een strategisch partnerschap inzetten bij opdrachtgevers. Door beleving centraal te stellen, een hoogstaande kwaliteit van dienstverlening te leveren en onze uitvoering maximaal flexibel te maken, weten wij ons te onderscheiden in de markt.

Onze focus is schoonmaakdienstverlening. Als multiservice dienstverlener bieden wij aanvullend diensten die geïntegreerd kunnen worden met onze schoonmaak en die bijdragen aan een positieve beleving door de gast/eindgebruiker. Door deze benadering te ondersteunen met technologische toepassingen en de drive om innovaties te blijven creëren, kunnen wij oprecht zeggen dat wij er alles aan doen onze opdrachtgevers zoveel mogelijk te ontzorgen.

Meer weten?

Kijk op www.ew.nl

SAXION

Bij de vier vestigingen van Saxion in Apeldoorn, Deventer en Enschede studeren in totaal 27.000 studenten. Saxion biedt zeer uiteenlopende opleidingen en een groot aantal bijzondere afstudeerrichtingen of specialisaties, zowel nationaal als internationaal. In samenwerking met bedrijven en instellingen wordt door kenniscentra en lectoraten toegepast onderzoek gedaan. 

Meer weten?

Kijk op www.saxion.nl

EW-Facility-serv.-logo-liggend-FC.png

EW Facility Services

Website
Logo switch.jpg

Switch

Website

NIEUWS OVER DE SAXION ONDERNEMERS AWARD

Neem contact op

De organisatie van de Saxion Ondernemers Award is in handen van Jurri Koops, werkzaam voor het Saxion Centrum voor Ondernemerschap. Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Daarvoor kun je Jurri bellen, e-mailen of appen:

  • 088 - 019 16 74
  • ondernemersaward@saxion.nl