Nieuws

Media Persbericht

Drie hogescholen bundelen krachten onderzoek Verslavingsreclassering

Verslaving is een van de belangrijkste risicofactoren voor criminaliteit. Meer kennis over hoe verslaving een rol speelt bij delinquent gedrag en hoe de Verslavingsreclassering GGZ hierop inspeelt, levert een belangrijke bijdrage aan de vermindering van herhaling van strafbaar en ongewenst gedrag. De Hanzehogeschool Groningen, Hogeschool Saxion, de Hogeschool Utrecht en de Stichting Verslavingsreclassering GGZ (SVG) hebben de handen ineengeslagen om onderzoek en de aanpak van delinquent gedrag en verslaving naar een hoger niveau te tillen.

‘HappySyr’ wint Junior Startup Challenge 2019 Persbericht

‘HappySyr’ wint Junior Startup Challenge 2019

De vierde editie van de Junior Startup Challenge is gewonnen door Sanne Beernink (16), Maxim van der Molen (17), Lars Oomens (16) en Ben Ligthart (16) van HappySyr. Op donderdag 27 juni overtuigden zij de jury met het concept HappySyr – een idee voor omhulsels voor injecties om vaccinatie-angst bij kinderen te verminderen. De winnende vwo-leerlingen van het Bonhoeffer College in Enschede (locatie Bruggertstraat) winnen een ondernemende reis naar Roemenië.

Stadscampus Enschede Persbericht

Adviesrapport ‘Wissels om’ van Commissie-Van Rijn heeft averechts effect voor hbo

Het adviesrapport van de Commissie-Van Rijn over de bekostiging van het hoger beroepsonderwijs heeft volgens het College van Bestuur van Saxion een averechts effect voor het hoger onderwijs. In dit advies zijn de afspraken uit het regeerakkoord om aandacht te hebben voor techniekonderwijs niet vertaald naar het hbo. De commissie stelt een herverdeling van geld in het hbo voor op basis van de wisseling van studenten tussen instellingen. Dit staat niet in het regeerakkoord en heeft een negatief effect voor Saxion.

Minister van Engelshoven brengt bezoek aan Saxion Persbericht

Minister Van Engelshoven (OCW) bezoekt Saxion

Maandag 4 maart a.s. bezoekt Ingrid van Engelshoven, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Saxion in Enschede. Tijdens een interactief en praktisch programma zal ze de Academie Pedagogiek & Onderwijs bezoeken en kennismaken met het werkveld in Oost Nederland. Als afsluiting van haar bezoek schuift ze aan bij een live locatieuitzending van het programma ‘Zakendoen’ van BNR Nieuwsradio.

saxion-enschede-dag-2-hires-26.jpg Persbericht

Saxion-docent genomineerd voor de LSVb hoger onderwijs Scriptieprijs 2019

De jury van de LSVb hoger onderwijs scriptieprijs heeft bekend gemaakt dat Anne Klarenbeek (Saxion), Floris Berckel-Smit (Vrije Universiteit) en Toske Andreoli (Rijksuniversiteit Groningen) genomineerd zijn voor de LSVb-scriptieprijs 2019. Op 1 maart zal de prijs door Minister Van Engelshoven worden uitgereikt. Voor het tweede jaar op rij organiseren de LSVb en ScienceGuide de hoger onderwijs scriptieprijs.

André Kuipers opent International Project Week bij Saxion Persbericht

André Kuipers opent International Project Week bij Saxion

Maandag 4 februari start de International Project Week bij Saxion. Bijna 1100 studenten van diverse technische en economische opleidingen werken een week lang in interdisciplinaire teams samen met internationale studenten en middelbare scholieren aan tientallen vraagstukken uit het bedrijfsleven.

Saxion 2017 1.jpg Persbericht

Saxion start eerste lectoraat Blockchain in Nederland

Op 1 februari gaat bij Saxion het lectoraat Blockchain van start, het eerste in Nederland. Lector Jan Veuger begint dan in zijn nieuwe functie waarin hij samen met drie academies vorm gaat geven aan onderzoek en onderwijs rond deze techniek. De multidisciplinaire combinatie van drie academies en een lectoraat is nieuw voor Saxion.

Persbericht

Hogeschool Saxion en Universiteit Leiden bieden samen nieuwe masterstudie Applied Archaeology aan

Dat een master wordt aangeboden door een Hbo instelling en een Universiteit samen is bijzonder en komt maar zelden voor. De studie Archeologie van Saxion wordt in Deventer gegeven en maakt onderdeel uit van de Academie Business, Building & Technology (BBT).

Zabuki 2018 Persbericht

Zabuki Festival in het teken van Deventer 1250 jaar

Op 7 en 8 februari 2019 zet hogeschool Saxion in Deventer voor de tiende keer haar deuren open voor ruim 700 basisschoolkinderen uit de regio. Deze ‘junior onderzoekers’ uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool, maken op interactieve wijze kennis met de fascinerende wereld van wetenschap en technologie. Geïnspireerd door het 1250 jarige bestaan van Deventer, wordt tijdens dit Zabuki Festival aandacht besteed aan vroegere tijden. Deventer als oude stad, heeft veel meegemaakt en de sporen hiervan zijn nog overal te vinden. Ook zijn technieken van toen nu nog steeds bruikbaar.

Gerecycled textiel Persbericht

Studenten presenteren duurzamer textiel

Duurzaamheid is een urgente kwestie, vooral in de textiel- en kledingindustrie waar consumptie en afvalstromen blijven stijgen. Tweedejaars studenten van de bacheloropleiding Fashion and Textile Technologies van Saxion leren om de impact van een bestaand kledingstuk of accessoire systematisch te evalueren om de ecologische voetafdruk te verbeteren in het Materials II-project. Woensdagochtend 24 januari presenteren zij hun bevindingen, prototypes en ontwikkelde materialen. Eenieder is van harte welkom in de centrale hal van de Saxion hoofdlocatie aan de M.H. Tromplaan in Enschede.