'Snuffeldrone' detecteert toxische gassen bij brand Onderzoek

Video: 'Snuffeldrone' detecteert toxische gassen bij brand

Saxion-lectoraat Advanced Forensic Technology heeft, in samenwerking met Brandweer Twente en Robor, een ‘snuffeldrone’ ontwikkeld. Het sensorpakket dat onder deze drone hangt kan twintig verschillende gevaarlijke stoffen meten. Hierdoor krijgt de brandweer sneller een beeld van het gevaar van de rookwolk.

Je bloedwaarden direct door de huisarts laten beoordelen? Binnen 10 jaar is het mogelijk. Onderzoek

Wie zich niet fit voelt en met vage klachten naar de huisarts gaat, krijgt meestal het advies om bloed te laten prikken in het ziekenhuis. Dan is het wachten op uitslagen en opnieuw naar de huisarts voor een diagnose en vervolgstappen. Binnen 10 jaar gaat dat waarschijnlijk allemaal een stuk sneller en efficiënter. Projectleider Gerald Ebberink en onderzoeker Ben van de Kamp leggen uit hoe zij binnen Saxion betrokken waren bij het creëren van een slimme oplossing op dit gebied.

Vliegende drone Corporate

Meer testruimte voor drones in Twente

De Inspectie van Leefomgeving en Transport (ILT) heeft State of Motion, als onderdeel van Drone Flight Company en partner binnen Space53, de bevoegdheid toegekend om op Technology Base te testen met experimentele drones. Het bedrijf is nu de tweede partij in Nederland met deze bevoegdheid. De beschikking brengt een volwaardige testlocatie waarin volop kan worden geëxperimenteerd met innovatieve technologie in Twente weer een stap dichterbij.

Project proeftuin voor drones Organisatie

EFRO subsidie ontvangen voor project Proeftuin voor drones (UIVER)

Het proeftuinproject ‘UIVER’ (Unmanned Intelligent Verification & Effective Response) heeft een EFRO subsidie ontvangen. In het proeftuinproject ‘UIVER’ worden, met inzet van drones, veiligheidssystemen bij inbraak, forensische opsporing en verkeersongevallen getest en ontwikkelt. Daarnaast wordt op de Twente Safety Campus een drone-testfaciliteit (in- & outdoor) gebouwd. De testfaciliteit wordt later commercieel ingezet voor verdere ontwikkeling van drones en verbetering van veiligheid.

Drone Onderzoek

Saxion werkt aan drone die stoffelijke overschotten detecteert

Het lectoraat Advanced Forensic Technology van hogeschool Saxion gaat werken aan het verbeteren van het proces bij het zoeken naar en aantreffen van stoffelijke overschotten van misdrijven. Zij ontwikkelen hiervoor een drone, voorzien van innovatieve hightech, die stoffelijke overschotten kan detecteren. Hierdoor kan er zeer doelgericht worden gezocht en hoeft het zoekgebied niet te worden betreden, van belang voor het zekerstellen van sporen. Dit resulteert in een kleinere kans op contaminatie (besmetting) en een aanzienlijke tijdwinst.

Drone Persbericht

Saxion werkt aan drone die stoffelijke overschotten detecteert

Forensisch onderzoek, plaats delict onderzoek Onderzoek

Saxion-studenten helpen politie met oplossen cold cases

Saxion-studenten gaan de politie assisteren bij het oplossen van cold cases. Het doel is om met een frisse blik te kijken naar onopgeloste zaken. De studenten gaan vooronderzoek doen naar uiteenlopende vraagstukken, variërend van brandstichting tot moordzaken.

Autobrand Safety Campus Twente Jaap Knotter (Toma Tudor).jpg Onderzoek

Auto’s in de hens op Safety Campus Twente

Flinke rookwolken stijgen op vanaf de Safety Campus Twente als er een auto in de fik wordt gestoken. Maak je geen zorgen, de branden zijn allemaal gecontroleerd en komen zelfs ten goede aan een groter doel: het vergroten van de pakkans van seriematige brandstichters.

Vrouw van achter gezien die een festivalterrein op loopt. Ze heeft een gele rugzak om en een microfoon in haar linkerhand. Corporate

Terugblik: Saxion @ Het Grootste Kennisfestival van Nederland

Tijdens Het Grootste Kennisfestival van Nederland mag Saxion natuurlijk niet ontbreken. Waar je normaal gesproken hersencellen afbreekt op een festival, kon je ze op het Kennisfestival juist opbouwen...

Headerafbeelding - Blond meisje met zwart VR bril Corporate

Saxion lanceert vernieuwde website voor onderwijs, onderzoek en ondernemerschap

Op 1 mei lanceerde hogeschool Saxion haar nieuwe website met grotere focus op onderwijs, onderzoek en ondernemerschap. De nieuwe website zet niet alleen alle opleidingen beter in de etalage, maar ook mogelijkheden voor bedrijven om samen te werken op het gebied van onderzoek en ondernemerschap.