Minister van Engelshoven Corporate

‘Het was ontzettend inspirerend en ik neem hier heel veel van mee naar Den Haag’

Tijdens het werkbezoek van minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven werd maandag duidelijk hoe Saxion als onderwijsinstelling én als ondernemer een voorbeeld is voor andere hogescholen, maar ook dat er nog genoeg winst te behalen valt in de samenwerking met het bedrijfsleven.

Basisschool de Uitvinding, copyright Frans Nikkels Organisatie

Groep 9 - Voor een soepelere doorstroom van de basisschool naar het voortgezet onderwijs

Deze week is de 'Leerroute 10-14' bij basisschool de Uitvinding in Enschede gestart. Deze nieuwe leervorm wordt ook wel 10-14 school of tienercollege genoemd. Door de leerlingen zelf wordt het bestempeld als 'Groep 9'. Een logische naam, want in plaats van af te zwaaien na groep 8 en in het diepe te springen, maken ze op basis van persoonlijke leerdoelen een soepele overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs.

Suzan Koning Corporate

Suzan Koning nieuwe directeur Academie Pedagogiek en Onderwijs

Suzan H. Koning (56) is door het College van Bestuur benoemd tot directeur van de Academie Pedagogiek en Onderwijs (APO), met onder meer de Pabo. Zij start haar werkzaamheden op 27 augustus.