Sustainable Development Goals Saxion SDG Corporate

Saxion en de Sustainable Development Goals: werk in uitvoering

Met de ondertekening van het SDG-charter op 28 maart 2018 lieten we zien dat Saxion de Sustainable Development Goals (SDG’s) van harte onderschrijft en een warm hart toedraagt. Met drie evenementen in september, laten we zien wat we binnen Saxion al bijdragen aan die 17 duurzame ontwikkelingsdoelen die een eind moeten maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Tegelijkertijd willen we onze bijdragen verbreden en intensiveren. Door dit meer voor het voetlicht te halen willen we nog meer mensen motiveren ook hun bijdrage aan de SDG’s te leveren.

Video: Studium Generale ‘Building Tribes for S/M/L organizations’ SaxTV

Video: Studium Generale ‘Building Tribes for S/M/L organizations’

Mensen zijn tribale dieren en daarmee zijn de meeste organisaties een tribe. Maar hoe doe je dat dan: een tribe maken van je organisatie? Jitske Kramer – corporate antropoloog - verzorgde voor een volle zaal een inspirerende lezing over hoe organisaties een ‘tribe’ kunnen worden. Aanvullend vertelde jonge ondernemer Ronald van der Weijden (360Creators) over zijn leven als ‘digital nomad’ en de trip die hij onlangs maakte.

Juan-Pigot2.jpg Studentenleven

Juan Pigot bij Saxion: ‘Spreek voor hen die dit niet kunnen’

Seksualiteit- en genderdiversiteit is een veelbesproken onderwerp anno 2018. Vanuit alle hoeken van de wereld maken mensen zich hard om gelijke rechten te realiseren voor iedereen. Op 17 mei, de internationale dag tegen homo-, bi- en transfobie, deed activist en president van NGO Parea Juan Pigot zijn verhaal.

Beperking beperkt topsport niet blijkt tijdens Studium Generale Onderwijs

Beperking beperkt topsport niet blijkt tijdens Studium Generale

In de sportwereld moet je hard werken om aan de top te komen, zeker als je te maken hebt met een beperking. Tijdens deze editie van Studium Generale Saxion spraken drie gastsprekers met het publiek over hoe je van een beperking je kracht maakt en op welke manier de moderne technologie hierbij van pas komt.

Hand met smartphone instapolitics Studentenleven

Studium Generale: Instapolitics

De gemeenteraadsverkiezingen zijn inmiddels twee weken geleden. Welke rol heeft social media bij deze verkiezingen gespeeld? In deze editie van Studium Generale praatten drie gastsprekers over de invloed van social media op onze beslissingen, het beschermen van privégegevens en de ‘filterbubbel’.

Verkiezingen (Mariecke Kouwenberg).jpg Corporate

Verkiesbare Saxion-studenten en -medewerkers

Morgen is het zover, dan mogen we weer massaal naar de stembus om te stemmen op de gemeentevertegenwoordigers. Voor de volgende Saxion-studenten en -medewerkers is dat éxtra bijzonder, want zij zijn namelijk verkiesbaar.

The world according to Europe.jpg Studentenleven

The world according to Europe

Wie of wat leidt Europa door de transitie naar een nieuwe tijd? Dit is de belangrijkste vraag tijdens het debat van Studium Generale op 16 januari: The world according to Europe. In het theater in Deventer krijgen zowel de gastsprekers als het publiek de kans hun kennis en mening te delen.

Plastic Saxion SG 2017 (Wendy van Til).jpg Studentenleven

Plastic: materiaal van de toekomst of juist niet?

Even een flesje drinken halen of wegwerpbordjes gebruiken tijdens een feestje. We maken allemaal gebruik van plastic, maar hoe ziet de toekomst van dit materiaal eruit? En is het veelal negatieve imago wel terecht? Saxion gaat vanmiddag tijdens een Circles Conferentie in samenwerking met Studium Generale en een actie dieper in op dit veelbesproken onderwerp.

Coming Out Week studium generale 2017.jpg Studentenleven

'Het leven is te kort om niet jezelf te zijn'

In het kader van de Coming Out Week in Enschede, organiseerde het Studium Generale van Saxion 'Ik ben omdat wij zijn', een bijeenkomst waarbij drie gastsprekers vertellen over hun ervaringen met het ontdekken van hun eigen geaardheid en de reactie van de wereld hierop.