Saxion-lectoraat Ambient Intelligence ontvangt PrimaVera-subsidie Onderzoek

Saxion-lectoraat Ambient Intelligence ontvangt PrimaVera-subsidie

Hoe voorspel je wanneer die ene machine in je fabriek gaat uitvallen? Hoe plan je zo precies mogelijk het onderhoud aan bruggen en viaducten? Niet te vroeg, niet te laat. Het sleutelwoord daarbij is data. Onlangs ontving het Saxion-lectoraat Ambient Intelligence een belangrijke subsidie om in een consortium van wetenschappers en bedrijven met het PrimaVera-project grote stappen te zetten. Lector Wouter Teeuw is daar bij betrokken: “In alle vakgebieden zal het steeds meer draaien om het verzamelen, analyseren en terugkoppelen van data.”

XO soft Organisatie

Resource-efficient soft exoskeleton for people with walking impediments

A lot of people have lower limb mobility impairments, but there are few wearable technolo-gies to enable them to walk normally while performing tasks of daily living. XoSoft, a Euro-pean funded project, has brought together partners from all over Europe to develop a flexi-ble, lightweight and resource-efficient soft exoskeleton prototype.

saxion-enschede-dag-2-hires-17.jpg Business

Japanse multinational Teijin tekent samenwerkingsovereenkomst met Saxion

Het Japanse bedrijf Teijin, onder meer marktleider op het gebied van aramide¹ technologie, gaat een samenwerking aan met het lectoraat Ambient Intelligence van Saxion. Door middel van kennisoverdracht op het gebied van ICT zal Teijin allereerst de kennis van het lectoraat toetsen op commerciële haalbaarheid om uiteindelijk door te ontwikkelen naar bedrijfsrelevante toepassingen.

Enschede - Stadscampus Onderzoek

Saxion haalt twee postdoc-plekken binnen

Docent-onderzoekers Alejandro Moreno (Academie Creatieve Technologie) en Henk Kortier (Academie Life Science, Engineering & Design) gaan de komende twee jaar aan de slag als post-doc. Dankzij een subsidie van SIA, het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek, haalt Saxion daarmee twee onderzoeksplekken binnen. Daarmee krijgt het hbo postdoc –programma voor gepromoveerde docenten een vervolg.

Vrouw van achter gezien die een festivalterrein op loopt. Ze heeft een gele rugzak om en een microfoon in haar linkerhand. Corporate

Terugblik: Saxion @ Het Grootste Kennisfestival van Nederland

Tijdens Het Grootste Kennisfestival van Nederland mag Saxion natuurlijk niet ontbreken. Waar je normaal gesproken hersencellen afbreekt op een festival, kon je ze op het Kennisfestival juist opbouwen...

Remco, Bodhi en Adrian hebben een slimme oplossing om online je favoriete kleding te passen Onderzoek

Slimme oplossing om online je favoriete kleding te passen

Online je favoriete kleding passen? Derdejaars HBO-ICT studenten ontwikkelen een machine learning tool waarbij de klant op een eenvoudige manier op basis van eigen foto's een 3D-karakter van zichzelf kan maken.

Headerafbeelding - Blond meisje met zwart VR bril Corporate

Saxion lanceert vernieuwde website voor onderwijs, onderzoek en ondernemerschap

Op 1 mei lanceerde hogeschool Saxion haar nieuwe website met grotere focus op onderwijs, onderzoek en ondernemerschap. De nieuwe website zet niet alleen alle opleidingen beter in de etalage, maar ook mogelijkheden voor bedrijven om samen te werken op het gebied van onderzoek en ondernemerschap.

Anka Mulder: ‘Saxion kan de beste hogeschool van Nederland worden’ Corporate

‘Saxion kan de beste hogeschool van Nederland worden’

Anka Mulder is inmiddels honderd dagen collegevoorzitter bij Saxion. Tijd om haar visie voor de hogeschool te presenteren: een Saxion Onderwijsmodel met futureproof onderwijs, (inter)nationale uitstraling voor lectoraten, de blik buiten de regio leggen, maar wel een strategische inzet van internationalisering voor de regio en een herinrichting van de interne organisatie.

Soft exoskelet 2017 Onderzoek

XoSoft-project: Intelligente broek maakt lopen makkelijker

De rollator of wandelstok is straks niet meer nodig. Een nieuwe innovatieve broek gaat ouderen en CVA-patiënten in de nabije toekomst ondersteunen bij het lopen. Saxion-onderzoekers van drie verschillende lectoraten werken aan deze ‘slimme’ legging, een soort tegenhanger van de e-bike.