Werklocaties.jpeg

Dr. Kjell-Erik Bugge (lector)

Dr. Kjell-Erik Bugge is als lector Ontwikkeling Werklocaties eindverantwoordelijk voor alle onderzoeken en projecten van het lectoraat. Hij is gespecialiseerd in effectieve toepassing van procesmanagement door de overheid in complexe interactieve besluitvorming in werklocatieontwikkeling.

...gespecialiseerd in effectieve toepassing van procesmanagement door de overheid in complexe interactieve besluitvorming in werklocatieontwikkeling.

Kjell-Erik Bugge is in 1986 afgestudeerd aan de Universiteit van Oslo in Noorwegen. Na vijf jaren te hebben gewerkt in de industrie, heeft hij 25 jaar opgebouwd in het onderwijs, verschillende rollen in interactieve processen vervuld en (internationaal) onderzoek gedaan in opdracht van overheden en intermediaire organisaties. In 2013 is hij gepromoveerd aan de Radboud Universiteit op een onderzoek naar het versnellen en verbeteren van besluitvorming in herstructureringsprocessen van bedrijventerreinen: een thema waarover hij regelmatig, zowel nationaal als internationaal, gepresenteerd heeft. Hij is jury-voorzitter geweest bij de nationale verkiezing van het Beste Bedrijventerrein en de deskundigencommissie EFRO voor Oost-Nederland, en verantwoordelijk geweest voor de masterclasses "Werklocaties" en "Samenwerken aan de Stad" in de Master of Urban and Area Development.

Lectorale rede

Vrijdag 18 maart 2016 sprak dr. Kjell-Erik Bugge zijn lectorale rede uit. De officiële installatie als lector Ontwikkeling Werklocaties bij Saxion vond plaats op een bijzondere (werk)locatie: het voormalig SLO-pand in Enschede dat sinds enkele jaren grotendeels leeg staat.

Proefschrift 'Restructuring Industrial Sites more Quickly'

Promotie

Kjell-Erik Bugge promoveerde met zijn proefschrift 'Restructuring Industrial Sites more Quickly' aan de Radboud Universiteit Nijmegen (januari 2013). Hij stelt in zijn proefschrift vast dat alleen meer geld niet de oplossing is. Sterker: adequaat gebruik van beslissingsondersteuning, gebaseerd op procesmanagementprincipes, kan herstructurering versnellen zonder, of tenminste met minder, extra middelen. Lees meer in zijn proefschrift 'Restructuring Industrial Sites more Quickly' of bekijk het filmpje van Kjell-Erik Bugge over "Opknappen bedrijventerrein kan sneller"(bron: RTV Oost).

Kjell Erik Bugge, Saxion

Dr. Kjell-Erik Bugge

Lector Ontwikkeling Werklocaties

06 - 5110 1644 Dr. Kjell-Erik Bugge (lector)