EFRO Extended Product Lifecycle Management 2.0

Product lifecycle management (PLM) is het proces van het beheer van de volledige levenscyclus van een product, van idee via technisch ontwerp en fabricage, naar gebruik en service bij de klant in het veld. PLM integreert mensen, data, processen en bedrijfssystemen en zorgt voor een product informatie ruggengraat voor bedrijven. Extended wil zeggen over de hele keten van bedrijven.

Het Project E-PLM 2.0 van het lectoraat Ambient Intelligence is een proeftuin waarin de experimenten zich richten op het veilig en effectief uitwisselen van data tussen toeleveranciers en afnemers. De resultaten uit de experimenten zijn 'best practices' die de deelnemers in staat stellen om belangrijke efficiëntiestappen te zetten. In het kader van E-PLM 2.0 richt Saxion zich in het bijzonder op experimenten rond het meten en beheren van (industriële / big) data, data analyse en IoT (Internet of things) in de praktijk.

Partners project Extended Product Lifecycle Management 2.0

Europese Unie, OP Oost, Novel-T, Hith Tech Systems Park, The Garden, FIGO, BouWatch, OPRA Turbines, USG Engineering, Demcon, Serious VR, ReCreate, VMI Group, MG Twente, Parthian, NTS Norma, VIRO, RM Precision b.v., DEON Research Centre, Thales, HP Valves, Eluxis, Apollo Vredestein, GML Instruments, hogeschool Saxion, Universiteit Twente, Fraunhofer, Supply Drive.

Looptijd project Extended Product Lifecycle Management 2.0

Het project E-PLM 2.0 loopt van oktober 2017 t/m oktober 2020.

Financiering

Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Logo Europese Unie OP Oost

Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling

Europese Unie

Bekijk de website