studeren gezondheid & technologie saxion

De richting Gezondheid & Technologie binnen Verpleegkunde maakt ook dat ik mij onderscheid op het gebied van technologie. Hierbij gaat het niet alleen om de technologie en de werking, maar ook om de acceptatie en het daadwerkelijke gebruik van nieuwe technologieën.

Wouter Klein Velderman kijkt in de camera
Wouter Klein Velderman, Student

Waarom heb je gekozen voor Gezondheid & Technologie?

“Ik wilde graag in de zorg werken en ik ben altijd geïnteresseerd in technologie. Bij deze studierichting binnen Verpleegkunde komt zorg en technologie samen. Ik vind het een uitdaging om met nieuwe technologieën te kijken of werkprocessen makkelijker of beter gemaakt kunnen worden. Het gebruik van technologie in de zorg kan het werk van mensen efficiënter en makkelijker maken.”

Hoe bevalt studeren bij Saxion?

“Saxion voelde vanaf het begin af aan persoonlijk. Docenten weten welke student ze voor zich hebben, mailtjes worden vlot beantwoord en er is altijd tijd om vragen te beantwoorden. Ik vind het erg prettig.”

Wat vind jij het meest interessante aan jouw studie?

“Het zoeken naar een efficiëntere, makkelijkere of meer doelgerichte oplossing om het werk zo makkelijk mogelijk maken en wat de rol van technologie daarin is. Ik heb zelf onderzoek gedaan naar telemonitoring bij COPD, omdat ik stage loop op de longafdeling. Dit is het monitoren van een patiënt op afstand bij bijvoorbeeld COPD of hartfalen. Dit is een ontwikkeling die in de toekomst waarschijnlijk erg belangrijk wordt en de werking, implementatie en het gebruik interesseren mij heel erg.”

“De richting Gezondheid & Technologie binnen Verpleegkunde maakt ook dat ik mij onderscheid op het gebied van technologie. Hierbij gaat het niet alleen om de technologie en de werking, maar ook om de acceptatie en het daadwerkelijke gebruik van nieuwe technologieën.”

Wat wil je gaan doen nadat je je studie hebt afgerond?

“Het voordeel is dat je erg breed wordt opgeleid als verpleegkundige en met de richting Gezondheid & Technologie voeg je daar nog een beetje verdieping aan toe waardoor je nog wat extra kennis hebt van de apparaten die gebruikt of aangekocht moeten worden door zorginstellingen. Ik denk dat dat mij een voorsprong geeft op de werkvloer. Doordat ik breed word opgeleid zou ik het misschien interessant vinden om na afronden van de studie een bedrijfsstage te doen bij bijvoorbeeld een grote fabrikant van ziekenhuisapparatuur om te kijken hoe de ontwikkeling van deze apparaten gaat. Ook kan ik in het derde jaar al solliciteren op twee functie op de OK: anesthesiemedewerker of operatieassistent. Hierbij ga je naar school en werk je tegelijkertijd. De werkervaring is denk ik ook al erg interessant voor toekomstige werkgevers.”