Cross-Border-Talent-003-1722-Webheader-Cross-border-Talent-3-480x142.png

Cross Border Talent (CBT) ondersteunt ondernemers uit de euregio bij hun internationale ambities door middel van de inzet van studenten. Studenten voeren onderzoek uit voor een Nederlands of Duits Midden- en Kleinbedrijf op een grensoverschrijdend vraagstuk. Aansluitend mogen zij de resultaten van het onderzoek implementeren tijdens een traineeship onder begeleiding van een ervaren export coach.

Algemene informatie

Cross Border Talent biedt jou de kans om onderzoek te doen voor een bedrijf uit de grensregio in Nederland en Duitsland. De uitkomsten van het onderzoek kan je daarna gaan uitvoeren als trainee na het afstuderen, wat betekent dat je al je eerste baan (als trainee) hebt!

Matching

Als je bent aangenomen tot het programma zoeken wij aan de hand van je profiel naar een bedrijf en opdracht die past bij jou wensen en ambities. Als jij tevreden bent met het voorstel, dan leggen wij jouw profiel voor aan de onderneming. Wanneer beide partijen tevreden zijn is het tijd om een kennismakingsgesprek in te plannen. Als dit gesprek positief is verlopen dan kan je aan de slag gaan!

Het voordeel van de matching is dat jij onderzoek kan gaan doen op een onderdeel van jouw interesse bij een bedrijf dat bij jou past.

Begeleiding

Tijdens de afstudeerfase van het CBT krijg je twee begeleiders toegewezen. Als deze fase is afgerond neemt een externe coach de begeleiding over. De wijze van begeleiding is voor iedereen anders en wordt samen met de begeleider overlegd, waarbij het initiatief bij jou ligt. De coach zal je gedurende de traineeship ondersteunen bij het leren en ontwikkelen tot een internationale professional.

Aanmelden en voorwaarden

Wij zoeken studenten die interesse hebben in een internationale carrière en graag internationale vraagstukken van Duitse ondernemingen zouden willen onderzoeken. Bij je sollicitatie letten wij op je persoonlijkheid, je studieverloop en kennis en ervaring op het gebied van marketing, export, sales en innovatie. Ook kennis van de Duitse taal is van belang om je afstuderen en traineeship succesvol te laten verlopen.

Voorbeelden van geschikte studierichtingen zijn:

  • International Business & Management Studies
  • International Business & Languages
  • Commerciële Economie
  • Hoger Toeristisch & Recreatief Onderwijs
  • Hogere Hotelschool
  • Facility Management
  • Technische Bedrijfskunde
  • HRM
  • International HRM
  • Bedrijfskunde MER

Voor de sollicitatieprocedure vragen we om je cv met een pasfoto, je cijferlijst en een motivatiebrief. Op basis van deze documenten nodigen wij je uit voor een sollicitatiegesprek. Tijdens dit gesprek kijken we naar je persoonlijke eigenschappen, motivatie, ambitie en toekomstbeeld om te beoordelen of je geschikt bent voor het Cross Border Talent programma.

Zou jij graag hulp willen bij het vinden van een afstudeeropdracht bij een Duitse onderneming die bij jou past? Wil jij na het afstuderen tijdens je traineeship waardevolle praktijkervaring opdoen? Stuur dan een e-mail naar Klaudyna Renkel k.j.renkel@saxion.nl  

Algemeen

Cross Border Talent is een project voor MKB-ondernemers uit alle branches die gevestigd zijn in de Euregio. Ziet u kansen voor uw onderneming op de Duitse of Nederlandse markt of heeft u een ander vraagstuk met betrekking tot de Duitse of Nederlandse markt waarbij de inzet van een student goed van pas zou komen? Dan biedt het Cross Border Talent misschien de oplossing.

Gedurende een jaar gaat een door ons zorgvuldig geselecteerde student afstuderen op dit vraagstuk voor 6 maanden. Aansluitend zal de student de resultaten en aanbevelingen uitvoeren als trainee bij uw bedrijf. De student wordt tijdens het gehele traject intensief getraind en gecoacht door praktijkdocenten van Saxion en ervaren exportmanagers. De combinatie van praktijkervaring en kennis wordt door deze opzet optimaal benut.

Matching op basis van uw criteria

De selectie vindt plaats op basis van een gezamenlijk met u geformuleerde profielschets. Afhankelijk van uw specifieke eisen ten aanzien van de opdracht selecteren wij een getalenteerde student op basis van vaardigheden, carrière wensen en persoonlijkheid die past binnen uw onderneming. Wanneer beide partijen tevreden zijn over de match kan de student beginnen met afstuderen.

De student vertaalt zijn bevindingen naar de praktijk en committeert zich zodoende in hoge mate aan de praktijkgerichtheid van zijn onderzoek. Dit is tevens een uitgelezen manier om via dit programma jong talent aan u te binden.

Bent u geïnteresseerd in het Cross Border Talent, neem dan contact op met project leider Sascha Leuftink, s.leuftink@saxion.nl.

Kosten

Het Saxion Export Center kan Cross Border Talent tegen een relatief gering bedrag aanbieden, aangezien het Saxion Export Center een beroep doet op Europese subsidie. De eigen bijdrage van bedrijven bedraagt € 2.000,- (excl. btw). Hieruit wordt de werving/matching, workshops en professionele ondersteuning door de exportmanager vergoed. De hoogte van de vergoeding tijdens de afstudeerfase (5-7 maanden) en tijdens de traineefase (6 maanden) wordt door het bedrijf zelf met de student/trainee overeengekomen.

Project Partners

Cross Border Talent is een INTERREG-project waarbij onderwijs en werkgeversorganisaties grensoverschrijdende innovatie bij ondernemingen willen bevorderen. De financiering van het programma is tot stand gekomen door middel van gezamenlijke projectpartners, ondernemers en Europese, nationale en regionale subsidies. INTERREG is onderdeel van de Euregio.