export.jpg

Het Saxion Export Center ondersteunt ondernemers met hun internationale ambities door middel van afstudeerders en export trainees. Tijdens het Export Development Programme voeren afstudeerders een onderzoek uit over een internationaal vraagstuk. Aansluitend gaat de student de resultaten van het onderzoek implementeren als export trainee onder begeleiding van een ervaren export coach.

Algemene informatie

Jouw eerste baan begint al tijdens het afstuderen! Wil jij een internationale afstudeeropdracht en wil je graag een internationale carrière bij een bedrijf in Oost-Nederland? Dan past het Export Development Programme perfect bij jou.

Het Export Development Programme biedt jou de mogelijkheid om internationale werkervaring op te doen en je kennis in de praktijk toe te passen. Door middel van de matchmaking van het EDP zullen wij jou koppelen aan een bedrijf en afstudeeropdracht die passen bij jouw interesses, persoonlijkheid en ambities. Het EDP is dé kans om te beginnen aan je carrière. Na het afronden van je afstudeeronderzoek mag je aan de slag als export trainee om de resultaten van je onderzoek in de praktijk toe te passen. Tijdens de trainee fase word je begeleid door een ervaren export coach die je advies geeft, vragen kan beantwoorden en je persoonlijke doelen helpt behalen. Vaak krijgen de trainees een vast contract aangeboden na afronding van het EDP, dus is er een grote kans dat je al een baan hebt nadat je bent afgestudeerd! Je deelname aan het programma biedt veel mogelijkheden om extra ervaring op te doen wat een toegevoegde waarde biedt voor de arbeidsmarkt en een Master aanmelding.  

Aanmelding en voorwaarden

Het Saxion Export Center is altijd op zoek naar getalenteerde studenten in het laatste jaar van hun studie die geïnteresseerd zijn in een baan in een internationale omgeving.

Wij zoeken naar studenten in de afstudeerfase van de volgende studies:

  • Business Studies
  • Technische Bedrijfskunde
  • Hoger Hotelonderwijs
  • Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs
  • Facility Management
  • Human Resource Management

Wij beoordelen je op basis van:

  • Internationale ervaring (stage, minor, en/of werk ervaring)
  • Ambitie voor een internationale carrière
  • Creativiteit en drive
  • Open en nieuwsgierige houding

Ben je geïnteresseerd? Twijfel dan niet om je aan te melden! Er is geen deadline om je aan te melden voor het EDP, dus je bent altijd welkom.

Stuur je CV en motivatiebrief naar k.j.renkel@saxion.nl

Algemene informatie

De ambitie van het Saxion Export Center is het bevorderen van de internationale handelsactiviteiten van Midden- en Kleinbedrijven in Overijssel en Gelderland. Ziet u mogelijkheden voor uw onderneming op internationale markten of heeft u een ander internationaal vraagstuk waarbij u de inzet van talentvolle studenten goed kunt gebruiken? Dan is het Export Development Programme wellicht een goede keuze voor u.

Inzet Studenten

U gaat een samenwerking met een van onze studenten aan voor de duur van een jaar. In de afstudeerfase (5-7 maanden) studeert de student eerst af op een internationaal vraagstuk binnen uw onderneming. Vervolgens zet de student de resultaten en aanbevelingen van het onderzoek om naar concrete acties. De student is in deze fase (6 maanden) as exporttrainee in dienst binnen uw bedrijf.

De student wordt tijdens het gehele traject intensief getraind en gecoacht op het gebied van projectmanagement, internationale verkoop- en marketing, het opzetten en uitvoeren van een marktonderzoek en het benaderen van potentiele handelspartners in het buitenland. Deze training en coaching wordt uitgevoerd door praktijkdocenten van Saxion en ervaren exportmanagers. De combinatie van praktijkervaring en kennis wordt door deze opzet optimaal benut.

Matching op basis van uw criteria

De selectie vindt plaats op basis van een gezamenlijk met u geformuleerde profielschets. Afhankelijk van uw internationale ambitie en specifieke eisen ten aanzien van de opdracht selecteren wij een getalenteerde student op basis van vaardigheden, carrière wensen en persoonlijkheid die past binnen uw onderneming. Wanneer beide partijen tevreden zijn over de match kan de student beginnen met afstuderen.

De student vertaalt zijn bevindingen naar de praktijk en committeert zich zodoende in hoge mate aan de praktijkgerichtheid van zijn onderzoek. Dit is tevens een uitgelezen manier om via dit programma jong talent aan u te binden.

Het Saxion Export Center wordt ondersteund door een bijdrage vanuit de provincie Overijssel. De eigen bijdrage van bedrijven bedraagt €.2.000 (excl. btw). Hieruit wordt de werving/matching en professionele ondersteuning door de export coach vergoed. De hoogte van de afstudeervergoeding tijdens de afstudeerfase (5-7 maanden) en het salaris tijdens de traineefase (6 maanden) wordt door het bedrijf zelf met de student/trainee overeengekomen.

Het Export Development Programma is onderdeel van Go4Export (statische link), een initiatief van de provincie Overijssel dat bedrijven ondersteunt bij het initiëren van export of het uitbreiden van internationale activiteiten. De partners van Go4Export bieden een uitgebreid pakket aan instrumenten aan die ondersteunen bij internationale activiteiten.