Vijf studenten op de roltrap bij Saxion

Saxion-locaties en -voorzieningen

Je vindt hier praktische informatie over de verschillende Saxion-locaties in Enschede, Deventer en Apeldoorn.

Bekijk de contactmogelijkheden en praktische tips per locatie:

We streven naar een optimale inrichting van de gebouwen met inachtneming van de RIVM-richtlijnen, waaronder de 1,5 meter-regel. Uitgangspunt is om dat zo gastvrij en zo ‘normaal’ mogelijk te doen, zodat het voor jou gemakkelijk is je hieraan te houden. De gebouwen zijn zodanig ingericht dat je 1,5 meter tussen studeer- en werkplekken kunt waarborgen en er wordt bewust en met aandacht omgegaan met het bewaren van gepaste afstand tijdens het passeren van elkaar. Let op je eigen veiligheid maar ook op die van medestudenten en medewerkers van Saxion. 

Wanneer je na de zomervakantie in de Saxion gebouwen komt, kun je via duidelijke routing-stickers en het toepassen van eenrichtingsverkeer eenvoudig door de gebouwen lopen. Bij binnenkomst kun je je handen desinfecteren en de toiletten worden vaker schoongemaakt tijdens een werkdag. De gebruikte studeerplekken worden aan het begin van elke werkdag, vroeg in de ochtend, schoongemaakt. Verder is het aan de afdelingen zelf om, wanneer daar behoefte aan is, extra desinfectiemiddelen zoals doekjes of spray ter beschikking te stellen om tussendoor schoon te kunnen maken. Op het gebied van ventilatie kennen de gebouwen van Saxion verschillende luchtbehandelingssystemen waarbij overal gebruik wordt gemaakt van ‘verse’ lucht. 

Door de minimale aanwezigheid van medewerkers en studenten kiezen we ervoor om de restaurants voorlopig, in ieder geval tot het nieuwe studiejaar begint, nog gesloten te houden. Samen met onze cateraar Appèl hebben we een online bestel app gelanceerd. Ben je in het gebouw aan het werk, dan kun je zo toch je eten en/of drinken bestellen. De koffieautomaten zijn wel beschikbaar. 

>> Bekijk ook de Corona FAQ over de gebouwen van Saxion

Saxion biedt allerlei voorzieningen. Heb je bijvoorbeeld interesse in een Top Talent programma of juist in begeleiding, wil je sporten naast je studie of heb je een functiebeperking? Bekijk welke Saxion-voorzieningen voor jou interessant zijn.

Vind je weg binnen Saxion (log in met je Saxion-account)