Eerste lichting studenten die via het Top Traject bij Saxion zijn gekomen

Het Toptraject is bedoeld voor praktisch ingestelde studenten en dé route naar het hbo. Vmbo-scholen uit de regio, ROC van Twente en Saxion werken in het Toptraject samen om het beste uit hun studenten te halen. Maar wat vooral belangrijk is, is dat de studenten op de juiste plek komen te zitten en optimaal gebruik van hun talenten maken!

Doorstromen van (v)mbo naar hbo

Het Toptraject ondersteunt en begeleidt jou zodat je succesvol kunt doorstromen binnen de vmbo-mbo-hbo-route. In het derde leerjaar van het vmbo word je toegelaten tot het Toptraject en blijf je ‘Toptrajecter’ tot jij op het hbo je propedeuse hebt gehaald.

Toptraject bij Saxion

Het 100-dagen programma is opgezet om studenten van het Toptraject passende ondersteuning en begeleiding te bieden. Uit ervaring weten we dat veel mbo-studenten vastlopen in de eerste maanden op het hbo. Uit gesprekken met oud-mbo’ers blijkt dat zij in het hbo vaak dezelfde knelpunten ervaren. Om te voorkomen dat jij in dezelfde valkuilen stapt, is het 100-dagen programma opgezet. Hiermee hopen we jouw kans op studiesucces op het hbo te vergroten.
Centraal in het programma staan het (online) kennismaken met Saxion als onderwijsinstelling, binding, studievaardigheden en taal; dit zijn factoren die de kans op studiesucces vergroten. Studenten worden hierbij gecoacht door een ouderejaars hbo-student. 

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.saxion.nl/eerstehonderddagen.

Het ondersteunende programma

Om het studiesucces in het eerste leerjaar te vergroten, kunje een aantal workshops volgen. Deze workshops zijn gericht op het verbeteren van hbo-studievaardigheden. Denk hierbij aan:

  • planning
  • het schrijven van verslagen
  • het leren van toetsen
  • het zoeken van literatuur.

De workshops worden aangeboden door experts vanuit Saxion. Afhankelijk van de groepsgrootte en interesse worden ze op verschillende momenten aangeboden. Er komt ook een digitale leeromgeving waarin je hulp en informatie kunt vragen aan elkaar en/of aan experts.

Meer info?

Heb je vragen of wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op:

Foto Elke Tijhuis.jpg

Elke Tijhuis

Projectleider Toptraject, Mhbo-routes en eerste 100 dagen-programma Saxion

0620061866