Jongen met blauw shirt kijkt lachend naar camera

Het 100 dagen-programma

Ja, het gaat nu toch echt gebeuren: jouw overstap naar het hbo! Best spannend zo'n nieuwe school, nieuwe klasgenoten én een nieuwe studie. Een goede start is daarom wel zo fijn. Om jou op weg te helpen, hebben wij het 100 dagen-programma opgezet. Bereid je nu al voor en duik met zelfvertrouwen je studie in. Lees hier hoe het werkt!

Het 100 dagen-programma

Waarom?

Het 100 dagen-programma is speciaal opgezet om jou als  eerstejaarsstudent te helpen met je start. Uit ervaring weten we namelijk dat best wat studenten moeite hebben met de eerste maanden op het hbo. En uit gesprekken blijkt dat zij vaak tegen dezelfde dingen aanlopen. Om te voorkomen dat jij in dezelfde valkuilen stapt, is het 100 dagen-programma opgezet. Zo kun je jouw kans op studiesucces op het hbo te vergroten!

Benieuwd naar de inhoud? Scroll snel verder.

100dagenprogramma.jpg

Wat?

Het 100 dagen-programma is eigenlijk helemaal afgestemd op jouw eigen behoeften. Je kunt in het programma in ieder geval de volgende dingen verwachten:

 • het (online) kennismaken met Saxion;
 • binding krijgen met jouw opleiding en medestudenten;
 • tips voor studievaardigheden en taal.

Dit zijn allemaal factoren die je kans op studiesucces vergroten. En het leuke; je wordt hierbij gecoacht door een ouderejaars student. Meer weten? Bekijk dan het filmpje hiernaast!

Voor wie? 

Het 100 dagen-programma is voor alle studenten die starten met een opleiding bij Saxion, of je nu een voltijd-, deeltijd-, of Ad-opleiding gaat volgen. Voor internationale studenten is er een Engelstalige versie: Student Onboarding

studenten

Wanneer & waar?

Als (aankomend) student kun je vanaf 1 april 2023 starten met het 100 dagen-programma. Dit doe je nadat je je hebt ingeschreven voor een opleiding bij Saxion. Ook voor het 100 dagen-programma schrijf je je in. Het programma start dus al ruim voor de zomer en loopt door tot in ieder geval eind december 2023 waarna je ook nog adviezen meekrijgt voor de rest van het jaar! 

100dagenprogramma (4).jpg

Wil je graag een reminder voor aanmelding ontvangen?

Laat hier je gegevens achter

Inhoud programma

Persoonlijke studentcoach

Ben je benieuwd wat je op het hbo kan verwachten? Of hoe alles bij Saxion geregeld is? Heb je nog vragen over je studie? Of zoek je wat hulp bij opdrachten waar je aan gaat werken? Jouw persoonlijke studentcoach kan antwoord geven op al jouw vragen! 

Een persoonlijke studentcoach is een ouderejaars hbo-student die een opleiding volgt in dezelfde sector. Deze persoon kan je helpen met al je vragen en je vanuit eigen ervaring coachen.

100dagenprogramma (5).jpg

Ondersteuning bij taal

Vind je het schrijven van een verslag moeilijk? Heb je moeite met spelling? Of ben je gewoon benieuwd wat er van je verwacht wordt op het gebied van taal op het hbo? Kijk dan eens bij het aanbod dat we hebben op het gebied van taal. 

 • Webinars
  Er worden webinars gegeven door een taalcoach van Saxion waar je meer leert over de aspecten van taal die op het hbo van belang zijn. En er is natuurlijk ruimte voor jouw vragen.
 • Schrijfopdrachten
  Daarnaast kan je aan de slag met een schrijfopdracht waarbij je begeleid wordt door jouw persoonlijke studentcoach. Het uiteindelijke product wordt voorzien van feedback door je  studentcoach, met natuurlijk wat tips om het te verbeteren.
100dagenprogramma (6).jpg

Ondersteuning bij studievaardigheden

Vind jij het spannend om een (online) hoorcollege te volgen? Ben je benieuwd hoe je moet gaan leren voor een toets? Of heb je moeite met het maken van een goede planning? Maak dan gebruik van het aanbod dat we hebben op het gebied van studievaardigheden. 

 • Webinars
  Ook hiervoor kun je webinars volgen die door een studentdecaan van Saxion worden gegeven. Bijvoorbeeld over belangrijke studievaardigheden die op het hbo van belang zijn. Ook hier kun je al jouw vragen stellen en word je begeleid door je persoonlijke studentcoach. 

Mijn coach heeft mij geleerd wat de beste manier is om te leren.


Als coach kun je een student ongeveer bij alles helpen waar hij/zij tegen aan loopt tijdens het 1e jaar op het hbo!


Veelgestelde vragen

Voor studiejaar 2023-2024 start de inschrijving per 1 april 2023.

Nee, het programma is gratis. Wel verwachten we een actieve deelname van jou! 

Per thema (kennismaking met Saxion en je studentcoach, ondersteuning bij studievaardigheden, ondersteuning bij taal) wordt er een programma samengesteld.

Dit programma kan bestaan uit fysieke bijeenkomsten, maar ook het beluisteren van een podcast of het kijken naar een kennisclip is onderdeel van het programma. Per thema zijn er wel een paar momenten waarbij je bezig bent met de voorbereiding op jouw start bij Saxion.

Nee, de bijeenkomsten worden op verschillende momenten aangeboden waardoor je altijd wel een keer kan aansluiten. Wel vinden we het belangrijk dat je je best doet om zo veel mogelijk van het programma te volgen; dan is het ook het meest effectief.

Dat is afhankelijk van wat jij nodig hebt. We verwachten dat je minimaal één keer per twee weken contact hebt met je studentcoach om te bespreken hoe ver je in het programma bent.

Meestal is er ook op één van de thema’s wel een aanbod van een workshop, webinar, opdracht of podcast. Een workshop of webinar duurt tussen de 1 en 2 uur, maar een podcast kan je lekker luisteren tijdens het sporten en sla je twee vliegen in één klap!

Samen met je studentcoach stippel je een fijn programma uit dat bij je past en helpt bij een succesvolle start van je studie.

Het programma is voor iedere toekomstige Saxion student bedoeld die per september met een opleiding start. Het maakt niet uit of je een mbo of havo achtergrond hebt of dat je er een jaar tussenuit geweest bent. Doordat het programma op je eigen wensen afgestemd kan worden, is het al snel voor jou geschikt!


Contact

Heb je vragen? Je kunt rechtstreeks contact opnemen met één van de medewerkers van de dienst Onderwijs en Student Support van Saxion:

Anne-Marie-DE-Waard.jpg

Anne-Marie de Waard

Coördinator

06-13024343